Zdravlje

Ljubav

Lagane namirnice bogate proteinima za savršen izgled vašeg tela!

Sanjate o vitkoj figuri i definisanim mišićima već dugo? Otkrijte koje lagane namirnice bogate proteinima mogu pomoći u oblikovanju vašeg tela. Saznajte kako sočivo, leblebije, grašak i kikiriki puter mogu postati vaši najbolji saveznici na putu ka zategnutom i zdravom telu.

Lagane namirnice bogate proteinima za savršen izgled vašeg tela! Foto: Pixabay



Pripremite se za zdravu ishranu i odlične rezultate uz vežbanje bar tri puta nedeljno:

 

Leblebije u raznim oblicima


Leblebija je namirnica koja nas sve više oduševljava zbog svoje svestranosti i mogućnosti pripreme. Može se dodati u variva i salate, a od nje se mogu napraviti namazi ili falafel. Manje je poznato da leblebija sadrži značajnu količinu proteina – čak 19 grama proteina u 100 grama. Za lagan letnji obrok, predlažemo salatu od leblebije, matovilca i povrća, uz dodatak sušenih brusnica ili mozzarelle za još jedan izvor belančevina.

 

Sočivo kao zamena za pirinač i krompir


Ako vam je dosadio pirinač i krompir, pokušajte ih zameniti sočivom. Ova često zaboravljena namirnica je bogata koristima za organizam, sadrži malo masti, podstiče probavu i sadrži 9 grama proteina u 100 grama. Neutralnog je ukusa, pa je možete koristiti kao prilog uz mesna jela ili u varivima. Za leto predlažemo lagano varivo od sočiva, šargarepe, piletine i kurkume. Pre kuvanja, sočivo potopite u vodu na najmanje sat vremena. Zavisno od vrste sočiva, vreme kuvanja se razlikuje – zeleno sočivo se kuva oko 45 minuta, crno i smeđe oko 30 minuta, dok je crvenom potrebno samo 20 minuta.


Možda vas interesuje:
Uvedite sočivo u ishranu jer je puno proteina i gvožđa, a reguliše i šećer! (RECEPT)




Foto: Pixabay



Grašak 


Bogat je vlaknima, vitaminima, a sadrži i 5 grama proteina u 100 grama. Kada se kombinuje sa piletinom i pirinčem, predstavlja idealan prilog uz jela. Za letnje dane, predlažemo laganu supu od graška. Propržite luk i beli luk, kuvajte grašak u temeljcu ili vodi, a zatim sve izblendirajte i začinite. Ova supa može biti predjelo ili lagana večera jer je dovoljno zasitna i gusta.






Foto: Pixabay

 

Kikiriki puter za dodatne proteine


Kikiriki puter obožavamo na hlebu, ali ga možete koristiti i u zdravijim varijantama, poput dodavanja u ovsenu kašu. Tako ćete poboljšati ukus ovog neutralnog doručka i uneti dodatne proteine. Kikiriki puter sadrži čak 25 grama proteina na 100 grama. Prevedeno u kašike, to znači da jedna kašika ima oko 3.5 grama proteina, što je sjajno za tako malu količinu.

Možda vas interesuje:
Pljeskavice od sočiva! Posno, ukusno, topi se u ustima! (RECEPT)



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>