Zdravlje

Ljubav

Jogurt dijeta: Brz put do vitke linije i boljeg zdravlja!

Jogurt je više od običnog mlečnog proizvoda. On predstavlja fenomen koji ne donosi samo užitak već i koristi za zdravlje.

Jogurt dijeta: Brz put do vitke linije i boljeg zdravlja! Foto: Pixabay



Osim što je bogat hranljivim sastojcima poput kalcijuma koji jača kosti i probiotika koji poboljšavaju varenje, jogurt je postao omiljeni saveznik u borbi protiv viška kilograma.

Jogurt dijeta je jedan od načina kako mnogi ljudi postižu brz i efikasan gubitak težine. Ova popularna dijeta podrazumeva unos jogurta najmanje dva puta dnevno, kombinovanog sa celim žitaricama i svežim voćem za doručak i ručak. 

Večera je fokusirana na nemasne proteine poput govedine ili piletine, uz veliku porciju povrća po izboru. Užine se sastoje od sirovog ili kuvanog povrća, uz dodatne porcije mlečnih proizvoda bez masti tokom dana.

Ova dijeta, koja smanjuje unos kalorija na otprilike 1200 dnevno, preporučuje i redovnu fizičku aktivnost poput šetnje od 30-40 minuta dnevno. 

Kombinacija smanjenog unosa kalorija i povećane aktivnosti dovodi do efikasnog mršavljenja. Jogurt u ovoj dijeti nije samo sredstvo za gubitak težine; njegova hranljiva vrednost takođe doprinosi opštem poboljšanju zdravlja.

Osim što pomaže u kontroli težine, jogurt u ishrani donosi i brojne druge zdravstvene beneficije, čineći ga nezamenljivim izborom za sve one koji žele da unaprede svoje zdravlje i izgled.

Pročitajte još: ​Stručnjak upozorava: Detoks ne može da zameni obrok!

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>