Zdravlje

Ljubav

Stručnjaci savetuju: Evo kako da se zaštitite od naglih promena vremena!

U današnje vreme, nagle promene vremena postaju sve učestalije i mogu značajno uticati na naše svakodnevne aktivnosti i zdravlje. 

Stručnjaci savetuju: Evo kako da se zaštitite od naglih promena vremena! Foto:Pixabay



Stručnjaci ističu važnost pripreme i pravilnog reagovanja kako bismo se zaštitili od njihovih potencijalnih negativnih posledica. 

Otkrijte korisne savete i metode koje vam mogu pomoći da se prilagodite ovim izazovima i sačuvate svoje zdravlje i dobrobit.

"Organizam ne može da se aklimatizuje tako brzo, posebno kod hroničnih pacijenata, ali nije neuobičajeno da i zdravi reaguju na ove vremenske prilike," rekao je dr Jasmin Osmanović i objasnio  kako se prilagoditi veoma toplim vremenskim uslovima.

"Savetuje se hidratacija, povećan unos tečnosti. Mora se prilagoditi ishrana. Treba unositi više svežeg voća i povrća, da hrana ne bude teška i masna. Treba svojim odevanjem da se prilagodimo vremenskim uslovima. Da štitimo glavu ako smo na otvorenom suncu, kapom ili šeširima. Postoje načini, ali i za pripremanje organizma za ovakve vremenske prilike treba i vremena. Ako to ne radimo na vreme, ne možemo ni za ovih par dana," dodaje.

Visoke vrućine i promena mesečeve mene:

"Povišena temperatura stvara nervozu, samim tim je pojačana i agresivnost. Ponekad ima i mesečeve mene. Svi se plaše punog meseca, ali je Mlad mesec mnogo teži. Tako da se mi uvek pripremamo i ne iznenadi nas nikad. Nisu to neuobičajene stvari za nas, u hodu rešavamo situaciju na zadovoljstvo pacijenata i nas," zaključio je  načelnik Hitne pomoći u Šapcu, Jasmin Osmanović.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>