Zdravlje

Ljubav

Pilates za svakoga: Isprobajte najnoviji trend uz pomoć zida (VIDEO)

Pilates je postao globalni fenomen, a sada je najnoviji hit u svetu fitnesa zidni pilates, idealan za vežbanje kod kuće bez potrebe za skupom opremom. Saznajte kako ovaj inovativni pristup može unaprediti vaše fizičko i mentalno zdravlje koristeći samo vaš kućni zid.

Pilates za svakoga: Isprobajte najnoviji trend uz pomoć zida (VIDEO) Foto: Printscreen Youtube/SeniorShape Fitness





Pilates je dostupan svima, jer ne zahteva mnogo opreme, prostora ni iskustva. Njegova popularnost je eksplodirala poslednjih godina, a hešteg #pilates ima skoro 6 milijardi pregleda na TikToku. Najnoviji trend u pilatesu postao je hit među kreatorima fitnes sadržaja, a sve što vam je potrebno je vaš kućni zid. Ovaj trening je idealan za vežbanje kod kuće jer se vežbe mogu prilagoditi bilo kome, bez potrebe za velikom opremom – dovoljni su prostirka, lagani tegovi, lopta ili jednostavno zid.
 

Zašto je zidni pilates popularan?


Fitnes influenseri na društvenim mrežama smatraju da je zid savršen "kućni pomoćnik" za pilates, jer pruža idealnu vertikalnu potporu za razne vežbe. Neki veruju da zidni pilates može doneti rezultate jednako dobre kao i treninzi u pilates studiju. Kako funkcionišu ove vežbe koje su postale hit na mrežama?

Zid služi kao potpora, slično lopti ili prstenu za pilates, čineći vežbe sličnim klasičnom pilates treningu. "Zidni pilates se razlikuje od običnog jer nemate opruge koje pomažu kretanju, već koristite svoju telesnu težinu kao otpor," objašnjava fizioterapeutkinja Helen O'Liri za portal "Bustle".


Prednosti zidnog pilatesa

Izgradnja snage: Najviše se odupiremo gravitaciji, a pritiskom stopala na zid dodajemo otpor svakom pokretu, što pomaže u izgradnji snage.

Stabilnost i ravnoteža: Zid pomaže u održavanju stabilnosti i ravnoteže, omogućavajući koncentraciju na pravilno izvođenje vežbi.

Aktivacija mišićnih grupa: Zidni pilates aktivira različite mišićne grupe, jačajući trup, ruke, noge, leđa i poboljšavajući držanje.

Istezanje: Zid omogućava produbljivanje istezanja na bezbedan način, smanjuje pritisak na zglobove i pomaže u povećanju opsega pokreta.

Mentalno zdravlje: Oslanjanje na zid pomaže u boljem fokusiranju na pokrete i disanje, smanjujući stres. Ove vežbe mogu poslužiti kao način relaksacije i kvalitetno vreme posvećeno sebi.

 

Kako početi?


Odabir vežbi zavisi od vaših sposobnosti i iskustva. Ako niste sigurni odakle da počnete, konsultujte se sa profesionalcem pre nego što izaberete režim vežbanja.



Zidni pilates je pristupačan, efektivan i prilagodljiv način vežbanja kod kuće, idealan za sve nivoe vežbača. Isprobajte ovaj trend i unapredite svoje fizičko i mentalno zdravlje!



@karolinaxje ✨WALL PILATES WORKOUT✨ #wallworkout #pilates #core #strong #muscles #wallpilatesworkout ♬ original sound - dly .vibesmusic🎧 - dly.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>