Region

Svet

Novak Djoković uz ćevape dočekuje Congu (Foto)

Srpski teniser Novak Đoković odlučio je da slobodno vreme do početka polufinalnog duela protiv Francuza Žoa-Vilfreda Conge na Vimbldonu ubije učenjem nove igre.

Novak Djoković uz ćevape dočekuje Congu (Foto)



Đoković je marljivo prionuo igranju igrice u Britaniji poznate kao “peg soliter”, nekoj vrsti pasijansa, za jednu osobu. On je na svom “Tviter” profilu okačio fotografiju na kojoj se vidi kako zadubljeno gleda u tablu sa rupama i kuglicama. Novak je šeretski ispod slike postavio pitanje da li neko zna o kojoj igri je reč.

“Peg soliter” je inače, igrica nastala u Francuskoj u 17. veku, tačnije u Bastilji, kada je politički zatvorenik, inače aristokrata, pokušavao da prekrate vreme. Postoje dokazi da se igrala i na dvoru Luja IX. Cilj je da se popune ostale rupe, izuzev centralne, ali poštujući pravila igre.



Novak je sinoć na Tviteru takođe okačio fotografiju na kojoj se vidi kako pravi ćevape, verovatno nakon pobede nad Bernardom Tomićem, a kao “supervizor” roštiljanja pored njega stoji njegov brat Marko.

"Jeah! Ćevapčići u Londonu večeras."

U komentarima ispod obe slike izdvajaju se duhovite opaske tipa “ja mislio to torta”, “mani te kuglice to je daska za seckanje luka”, “izbušio dasku za meso i poređao neke klikere”, “a šta bi sa vevericom” i “veverica otišla u ćevape”.

Izvor: Press

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>