Region

Svet

Srbi prevarili Bodirogu, Rebraču i Danilovića za 12 miliona dolara

Trojica nakadašnjih članova naše reprezentacije, Dejan Bodiroga, Željko Rebrača i Predrag Danilović, tužili su Rika Sudera i Džordža Grkinića da su ih prevarili za 12 miliona dolara.

Srbi prevarili Bodirogu, Rebraču i Danilovića za 12 miliona dolara



Naime, tužbu su podneli protiv firme "Worldwide Associates”, jer su čelni ljudi te kompanije njihov novac koristili kao sredstvo za pokretanje preduzeća, a ne za sigurne investicije, zbog kojih su njih trojica ulagali svoj novac.

danilovic

Trojica bivših reprezentativaca, koji su ujedno i osnivači firme, uložili su po 4 miliona dolara kojima je ta firma raspolagala. Jedan od direktora kompanije Rik Suder odbacio je njihove optužbe, jer  tvrdi da su njih trojica znali gde idu te pare, dok je Džordž Grkinić, svojevremeno u Americi predstavljao humanitarnu organizaciju grupe "G7".

Bodiroga i Rebrača optužili su Sudera da je pre 10 godina platio kaznu od 10.000 dolara zbog neposedovanja licence investicionog savetnika, dok Danilović nije želeo da daje komentar povodom cele priče, ali se ipak u tužbi protiv kompanije navodi da su Suder i Grkinić još davne 1992.godine, obećali našem asu zaradu ukoliko im dozvoli da upravljaju njegovim novcem.



Danilović je na insistiranje Grkinića i još jednog asistenta uplatio četiri miliona dolara na račun finansijske insistucije koju su mu preporučili. Do 2005.godine na računu je ostalo samo 50.000 dolara. Suder tvrdi da nije tačno da su oni proneverili novac, već da je on pogrešno ulagan, dok Danilović u tužbi navodi  da nije znao u šta se novac ulaže.

Klijentelu „Worldwide Associates”, čine uglavnom srpski vrhunski košarkaši, koji su svoje karijere gradili u američkim  profesionalnim ligama, dok je cilj firme da obezbedi novac za menadžment i usluge za profesionalne sportiste širom sveta. U američkim medijima se potencira da Džorđ Grkinić, Rik Suder i Ralf Flores imaju srpsko poreklo.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>