Region

Svet

Aleksandra Kovač napljuvala najveće domaće zvezde (Video)

Pevačica Aleksandra Kovač je za list "24sata" iznela svoje mišljenje o zvezdama sa  domaće estrade. Šta jedan od najboljih domaćih volakala misli o Jeleni Karleuši, Nataši Bekvala, Ani Nikolić i Emini Jahović, uverite se sami.

Aleksandra Kovač napljuvala najveće domaće zvezde (Video)



"Na domaćoj muzičkoj sceni davno su prošla vremena kada je za uspeh bio potreban kvalitetan glas pevača, a naročito pevačica, dok je lep stas bio samo bonus. Već godinama scenom vladaju zvezde skromnih glasovnih mogućnosti, koje retko drže koncerte uživo, ali zato publiku privlače provokativnim izgledom, fotografijama i skandalima iz privatnog života.


Među onima koje je najteže slušati uživo su svakako Nataša Bekvalac, Jelena Karleuša, Emina Jahović, Ana Nikolić, a spisak je zaista dug. Iako se oduvek znalo da Karleuša više polaže na provokativni nastup i predimenzionirane ženske atribute, publika je pre nekoliko godina bila šokirana kada je na Jutjubu osvanuo snimak iz studija na kome se čuje kako ova pevačica toliko falšira tokom izvođenja svoje pesme “Tihi ubica” da se njen glas u jednom trenutku bukvalno pretvara u cijukanje i pištanje. Budući da je snimak sačinjen u studiju, jasno je koliki posao odrade aranžeri i tonci pre nego što finalni proizvod stigne pred publiku.



Probleme sa glasom više puta uživo je demonstrirala i Emina Jahović, a najočigledniji primer dogodio se tokom njenog koncerta u Sava centru, kada razočarana publika nije mogla da veruje šta čuje, odnosno ne čuje jer je delovalo na momente kao da pevačica gubi glas. Seksepilna novosadska barbika Nataša Bekvalac često nastupa uživo, a na njenim koncertima bolje se čuje muzika i horsko pevanje fanova od glasa same pevačice, te je jasno da publika zapravo dolazi da bi je gledala, ali ne i slušala.

Ana Nikolić je još jedna od pevačica koje retko pevaju uživo, a poznato je i da je uzimala časove pevanja pre objavljivanja drugog albuma, ali se čini da ih nije dosledno pohađala, jer iako na CD-u bolje zvuči, uživo i dalje ima problema. Ceca je takođe često bila na meti onih koji tvrde da je njeno pevanje čisto falširanje, a primetno je da su poslednjih godina njeni nastupi znatno kraći nego ranije. Međutim, sve ovo nijednu od ovih poznatih dama nije sprečilo da uspe.
 
Pevanjem, vokalnom tehnikom i pedagogijom bavim se ceo život i tome posvećujem sve svoje vreme, trud i energiju i smatram da je pevanje vrlo ozbiljan i zahtevan vid ekspresije koji podrazumeva talenat, stalnu i pravilnu vežbu glasa, dobro uvo i muzikalnost. Među našim narodnim pop i alternativnim pevačima i bendovima ima odličnih vokala, pesama, stilova i albuma, tako da je na publici da izabera šta će da sluša. A ako ljudi žele falševe, amaterizam, golotinju i prostakluk naći će ga u velikoj meri na našoj sceni i našim TV kanalima. Pa nek svako bira šta želi da sluša."

Izvor: 24sata

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>