Region

Svet

Đoković u drugom kolu Rolan Garosa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske pošto je danas na startu savladao Holanđanina Tijema de Bakera sa 6:2, 6:1, 6:3.

Đoković u drugom kolu Rolan Garosa



Drugi reket sveta je zabeležio 38. uzastopnu pobedu od početka godine, čime se na četiri trijumfa približio Amerikancu Džonu Mekinrou na prvom mestu svih vremena po broju vezanih mečeva na početku sezone.

Đoković je ubedljivo i uz minimalan utrošak snage započeo pohod na drugi godišnji gren slem turnir, s obzirom da je holanškog tenisera savladao posle nesto više od jednog i po cacsa igre.

Drugi reket sveta je svežinom, ali i igračkiom rutinom, dominirao u današnjem meču, koristećio taman toliko energije koliko mu je potrebno da otvori vrata drugog kola Rolan Garosa.

Meč je otvorio sa ubedljivih 3:0 uz brejk u drugom gemu, čime je protivniku odmah stavio do znanja da namerava da meč brzo privede kraju.

Beker je pokušavao da pronađe način kako bi ostao u igri za drugo kolo, ali ga je svakim novim udarcem Đoković udaljavao od tog cilja.

Naš teniser je prvi set završio još jednim brejkom (6:2), a onda je u drugom setu skoro reprizirao prvi, budući da je za dvadesetak minuta poveo sa 5:0, dopustivši protivniku da osvoji samo jedan gem na svoj servis (5:1).

Đoković je na startu trećeg seta odmah oduzeo servis Holanđaninu, čime mu je praktično ugasio svaku nadu za eventualni preokret.

Naš teniser je potom rutinski "kormilario" duelom i u devetom gemu iskoristio drugu od tri meč lopte

Đoković će se u nastavku turnira sastati sa pobednikom meča između 101. igrača sveta Francuza Benua Perea i 60. na ATP listi Rumuna Viktora Haneskua.

Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>