Region

Svet

Majka svaljuje krivicu na Katarinu Rebraču

Sandrina, majka Katarine Rebrače i  osnivač „Centar za kreativno domaćinstvo”, na saslušanju pred istražnim sudijom počela je da menja priču i da krivicu prebacuje na ćerku.

Majka svaljuje krivicu na Katarinu Rebraču



Pokušavajući da sebe prikaže kao nevinu osobu koja nije znala šta se dešava sa novcem iz humanitarnog fonda. Pokušavanje prebacivanja krivice na ćerku joj baš i nije pošlo za rukom pošto je istražni sudija i njoj odredio pritvor do 30 dana.

Oštetila i opštinu Kosjerić

U međuvremenu, javnost je saznala i da je SO Kosjerić tužila Sandrinu, kojoj je na račun „Centra za kreativno domaćinstvo” uplaćeno 15.000 evra da bi „pospešila izvoz domaćih ručnih proizvoda u SAD”. Kako od te prodaje nije bilo ništa, opština je tužila. Kako se dalje navodi, majka poznate manekenke nije oštetila samo Kosjerić, već i Kikindu sa kojom je njen centar 2006.godine potpisao ugovor o saradnji vredan 20.000 evra.

katarina

U zahtevu za sprovođenje istrage kaže se da je Katarina Rebrača sa svojim saučesnicima, u periodu od 26. 3. 2006. sve do aprila 2010. godine „u stanju uračunljivosti, sa umišljajem" proneverila novac koji joj je poveren. "Navodi se da je Rebrača kao osnivač i direktor fonda, pozivajući se na pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Srbije i Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije prikupljala priloge, a onda sav novac neovlašćeno potrošila".

Tako je, u zahtevu tužilaštva,kako navode izvori Rebrača svojoj majci Sandrini Bogunović na ime fiktivnih konsultantskih usluga isplatila čak 1.572.271,00 dinar! "Takođe, Rebrača je 20. februara 2009. potpisala ugovor sa Fondom B92 o donaciji br. 2009-24 za kupovinu digitalnog mamografa za tri miliona dinara. Ipak, ona nikada nije uplatila ovaj novac iako je na računu imala dovoljno para. Ni jedan jedini dinar nikada nije uplatila ni Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije iako se na to obavezala".

Kako se navodi u zahtevu Tužilaštva, Rebrača je pare iz fonda „neovlašćeno trošila za svoje lične potrebe, potrebe porodice i prijatelja na taj način što je sa računa vršila plaćanje aviokarata za sebe, porodicu i prijatelje u iznosu od 359.471,00 dinar". Samo za zakup automobila „čiroki" reg. br. BG 31-65 preduzeću „MP Soft" platila je 2.121.352,00 dinara! "U kešu je podigla i potrošila 7.937.560,00 dinara, sve za lične potrebe - kupovinu odeće, obuće, kozmetičkih preparata, nakita i plaćanja usluga u restoranima. Platnom karticom fonda plaćala je druge lične potrebe u iznosu od 5.004.019,00 dinara.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>