Region

Svet

Van Gogh započeo novo muzičko poglavlje pesmom - Lud i sam: Turneja kreće iz Beograda!

Legendarni bend Van Gogh obradovao je fanove novom pesmom „Lud i sam“, kojom najavljuju početak novog kreativnog ciklusa. Premijera spota održana je 27. oktobra u 18 časova na YouTube kanalu grupe, dok će pesma već od danas ući u medijsku rotaciju širom regiona.

Van Gogh započeo novo muzičko poglavlje pesmom - Lud i sam: Turneja kreće iz Beograda! Promo Van Gogh Foto: Ivan Miladinović



Nakon albuma „More bez obala“ i turneje koja je trajala punih pet godina, članovi benda Đule i Srba, zajedno s producentom Vojom Aralicom, upustili su se u novi muzički pravac, istražujući svež zvuk i energiju. Frontmen grupe, Zvonimir Đukić Đule, ističe da nisu želeli da se ponavljaju, već su se odvažili na stvaralački iskorak: „Prateći svoj senzibilitet, nismo podlegli ustaljenim stilovima. Na svaka tri meseca planiramo da objavljujemo po jedan singl i spot, gradeći postepeno naš novi album, koji će 2026. godine izaći na vinilu i CD-u.“

Već krajem januara 2025. godine, bend će predstaviti novi singl „Do poslednjeg daha“, dok će u aprilu uslediti i pesma „Za planetu S.O.S.“, koja će biti objavljena na Svetski dan planete Zemlje. Sve nove pesme biće dostupne na digitalnim platformama odmah po objavljivanju.



Van Gogh pesma Lud sam
Promo Van Gogh Foto: Ivan Miladinović


Publika će Van Gogh ponovo videti na bini 29. novembra u Domu Omladine u Beogradu, na mestu gde je bend 1986. godine prvi put izveo pesmu „Tragovi prošlosti“. Ovaj koncert biće početak njihove nove turneje, kojom žele da sa publikom podele energiju i strast prema muzici koja ih vodi kroz decenije.

Muziku i tekst pesme „Lud i sam“ potpisuje Đule, dok su za aranžman zaslužni Srboljub Radivojević i Vojislav Aralica.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>