Region

Svet

Region

Televizijska premijera filma Sveta Petka - Krst u pustinji: Priča koja osvaja srca gledalaca!

Nakon zapaženog bioskopskog uspeha i brojnih priznanja na međunarodnim festivalima, film “Sveta Petka - Krst u pustinji” stiže na male ekrane! Ova emotivna ekranizacija, inspirisana istinitom pričom o životu Svete Petke, premijerno će biti prikazana na RTS-u 26. oktobra u 21 čas.

Televizijska premijera filma Sveta Petka - Krst u pustinji: Priča koja osvaja srca gledalaca! Foto: Printscreen Youtube/RTS




Pripremite se za spektakularno putovanje kroz istoriju, veru i duhovnost, doneto na autentičnim lokacijama u Srbiji i Jordanu.


Film “Sveta Petka - Krst u pustinji”, u režiji Hadži-Aleksandra Đurovića, konačno dolazi na televiziju nakon impresivnog bioskopskog uspeha sa više od 100.000 gledalaca i 32 osvojene nagrade na 67 međunarodnih festivala. Premijera će biti uoči praznika Svete Petke, 26. oktobra u 21 čas na prvom programu RTS-a, kada će publika uživati u autentičnoj kinematografskoj atmosferi i bogatom zvučnom doživljaju.

Ova filmska priča prati život mlade Paraskeve, koja prelazi put od obične devojke do jedne od najpoštovanijih svetiteljki Pravoslavlja. Inspirisana bestselerom “Petkana” Ljiljane Habjanović Đurović, filmska adaptacija donosi snažnu emotivnu dimenziju i povratak korenima kroz veru i duhovnost. Snimana na lokacijama u Jordanu, Srbiji i Jašiju, produkcija prenosi verodostojan duh vremena u modernom filmskom izrazu, dopunjen sjajnim glumačkim ostvarenjima Milene Predić, Milice Stefanović, Filipa Hajdukovića i drugih.



Scena iz filma Sveta Petka
Foto: Printscreen Youtube/RTS


Podržana od Ministarstva kulture Republike Srbije i Kraljevskog filmskog centra Jordana, ova prva srpsko-jordanska koprodukcija predstavlja most između kultura, donoseći vernicima i ljubiteljima filma posebnu priču o svetosti i predanosti koja traje vekovima.

 

Serija Ringišpil epizoda 5: Stevan i Lenka! (VIDEO)

 
 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/RTS

Povezane vesti:


>