Region

Svet

Dragan Bjelogrlić se oglasio nakon što je osuđen: Presuda je razočaravajuća!

Dragan Bjelogrlić, osuđen je na šest meseci kućnog pritvora, zbog napada na Predraga Gagu Antonivića 23. avgusta 2021. godine u niškom hotelu "Ambasador".

Dragan Bjelogrlić se oglasio nakon što je osuđen: Presuda je razočaravajuća! Foto: YouTube printscreen/K1 TV



Sudija je prilikom obrazlaganja presude istakla da je sud pažljivo razmotrio sve materijalne dokaze, kao i iskaze svedoka i očevidaca ovog incidenta.

Prema rečima postupajuće sudije, utvrđeno je da je Bjelogrlić počinio krivično delo nasilničkog ponašanja, jer je primenom nasilja ozbiljno remetio javni red i mir.

Sudija je, međutim, dodala da se njegov način ponašanja nije mogao okarakterisati kao drsko i bezobzirno.


Foto: Youtube printscreen/TV Pink

Takođe, sud je uzeo u obzir njihov dugogodišnji sukob, koji su obojica potvrdila u sudnici.

Kada je reč o krivičnoj sankciji, sud je ocenio da su olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog to što je neosuđivan, da je porodičan čovek i dramski umetnik, dok otežavajućih okolnosti nije bilo.

Sudija je naglasila da ova presuda predstavlja meru upozorenja, a ne kaznu.

Bjelogrlić je, nakon izlaska iz suda, izjavio novinarima da nije zadovoljan presudom.

- Ovakva presuda je za mene razočaravajuća. Mislim da sud nije usvojio niz faktora i činjenica iznesenih u sudnici za ove tri godine, koji su jasno pokazali da ja nisam izvršio krivično delo za koje sam osuđen. Moji advokati će uložiti žalbu i iskoristi sva pravna sredstva da se izbore za pravedan ishod - rekao je Bjelogrlić prisutnim medijima. 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>