Region

Svet

Dragan Bjelogrlić osuđen zbog napada: Nepravedno ste me osudili, ali veru niste uzeli!

Poznati glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić osuđen je na šest meseci uslovne kazne zatvora zbog napada na reditelja Predraga Antonijevića. Nakon presude, Bjelogrlić je najavio žalbu i oštro osudio presudu kao nepravednu.

Dragan Bjelogrlić osuđen zbog napada: Nepravedno ste me osudili, ali veru niste uzeli! Foto: Printscreen Youtube/K1




Dragan Bjelogrlić, čuveni srpski glumac i reditelj, danas je dobio uslovnu kaznu zatvora u trajanju od šest meseci sa rokom provere od dve godine, nakon što je osuđen za napad na kolegu, reditelja Predraga Antonijevića, u niškom hotelu „Ambasador“. Ova presuda nije konačna, jer i Bjelogrlićeva odbrana i oštećena strana imaju pravo na žalbu.

Podsećamo, incident se dogodio u avgustu 2021. godine tokom Filmskih susreta u Nišu. Bjelogrlić je u svojoj odbrani tvrdio da je Antonijević dugo vremena bio prema njemu neprijateljski nastrojen, a da je događaj u hotelu samo rezultat nakupljenog pritiska. Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog krajem 2021. godine, dok je suđenje kasnije premešteno u Beograd, po odobrenju Vrhovnog kasacionog suda, jer su obe strane u postupku iz Beograda.






Foto: Printscreen Youtube/K1



Bjelogrlić je nakon presude izjavio da je duboko razočaran. „Smatram da presuda ignoriše ključne dokaze iz sudnice koji su dokazivali da nisam kriv za delo za koje sam osuđen. Moj pravni tim će uložiti žalbu i koristiti sva pravna sredstva u borbi za pravedan ishod,“ rekao je glumac. Osećajući da je presuda deo dužeg pritiska na njega, Bjelogrlić je dodao: „Današnja presuda je nepravedna, ali ona ne može ugasiti moju veru u pravednije društvo. Idemo dalje,“ poručio je Bjelogrlić.

Ovaj slučaj privukao je veliku pažnju javnosti, a dalji razvoj događaja u vezi s Bjelogrlićevom žalbom tek se očekuje.
 

Dragan Bjelogrlić napao Antonijevića! Objavljen snimak! (VIDEO)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>