Region

Svet

Halid Bešlić o zdravlju i životnim promenama: Pratim svoje telo!

Halid Bešlić progovorio je o svojim promenama u životu, zbog kojih je izuzetno ponosan na sebe. 

Halid Bešlić o zdravlju i životnim promenama: Pratim svoje telo! Foto: Youtube printscreen/K1



U najnovijem izdanju emisije „Prvi red“, publika K1 televizije imala je priliku da uživa u ekskluzivnom intervjuu sa legendarnim Halidom Bešlićem, jednim od najpoznatijih muzičara sa prostora bivše Jugoslavije. 

Ovom prilikom, Halid se osvrnuo na svoju bogatu karijeru, koja traje više od četiri decenije, ali i na svoju porodicu i zdravlje.

„Imam mnogo hitova i zato znam da kad nemaš aktuelni hit, odmah potražnja pada za tobom. To je pravilo," rekao je Halid, objašnjavajući kako nova muzika privlači publiku:


Foto: Youtube printscreen/K1​

„Stare pesme na koncertima dolaze do izražaja, ali nove su te koje privuku publiku na koncert“.


Halid se takođe prisetio svog početka i sarajevskih kafana u kojima je pevao: 

„Da bi ušao na primer u Gradsku kafanu u Sarajevu morao si imati repertoar od Silvane do Nirvane. Tako sam ja počeo I bio sam popularan kao kafanski pevač. Kad sam izdao prvi singl, to je planulo jer me je znala raja u Sarajevu. U pitanju je bila pesma „Ne budi mi nadu što u srce dira“.

U inspirativnom razgovoru govorio je i o svom porodičnom životu, ističući ponos.

„Imam lep porodični život, sina, unuke, sređen život koji sam ispoštovao da sve to bude kako treba, bez obzira na izazove koje imaš kao pjevač. Na Romaniji sam rođen, patrijarhalno sam odgojen i znam dosta da trpim u interesu budućnosti. Nekad sam trpeo ja, nekad moja žena, mora se malo trpiti. A danas čim se posvađaju odmah se rastave. Ne radi se tako, rastaju se mnogi iz hira, ne valja to“.

Sa posebnom emocijom, seća se perioda turneja, kada su se pevači mnogo više družili, sada je došlo neko drugo vreme, manje se viđaju, ali se i dalje poštuju. 

„Sad smo svi mi solisti, prije je bilo mnogo grupnih turneja, nema više klasičnih koncerata, npr. nas 10 peva na sceni i imamo turneju od tri mjeseca. Nema toga više, to su sad solističke turneje sa gostom na bini I to je to. Tako se kroz to i ne viđamo pa se i ne družimo. Ima nekoliko ljudi sa estrade sa kojima se družim, ali moja raja nema veze sa muzikom“.

Pevač je za emisiju „Prvi red“ govorio i o svom zdravstvenom stanju, priznaje da je zbog zdravlja pre dve godine odstavio alkohol, a cigarete ne konzumira punih 15 godina. 

„Pratim svoje telo, slušam svoj organizam. Moram biti fit – a da bih bio fit, ne mogu pit!" poručuje Halid.

U decembru, Halid će održati koncert u Subotici, a već ima nove pesme, kako sam kaže, „na lageru“, međutim još uvek nije siguran da li će ih objaviti zasebno ili u okviru novog albuma. 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>