Region

Svet

Otkazan koncert u čast Bore Djorđevića: Sergej Trifunović i porodica u sukobu zbog spomenika!

Koncert koji je Sergej Trifunović organizovao u čast Bore Đorđevića otkazan je zbog neslaganja porodice i članova benda oko naplate ulaznica i prikupljanja novca za izgradnju spomenika legendarnom muzičaru.

Otkazan koncert u čast Bore Djorđevića: Sergej Trifunović i porodica u sukobu zbog spomenika! Foto: Printscreen Youtube/Balkan info/N1



Nakon što su nesuglasice sa suprugom dospele u fokus medija, popularni glumac našao se u još jednoj nezavidnoj situaciji. Naime, koncert posvećen legendarnom muzičaru Bori Đorđeviću, planiran za 2. novembar, otkazan je zbog nesporazuma između organizatora i porodice Bore, kao i članova njegovog benda, oko naplate ulaznica i prikupljanja sredstava za izgradnju spomenika.

 

Porodica i bend protiv prikupljanja novca



Organizatori koncerta "Bori u čast" izjavili su da je naplata ulaznica i prikupljanje novca za spomenik bila želja fanova, ali da porodica i članovi benda nisu podržali ovaj način. Nakon negativne reakcije u medijima, doneta je odluka o otkazivanju događaja, a kupci ulaznica mogu dobiti povrat novca na mestima gde su iste kupljene. Porodica Bore Đorđevića izjavila je da nisu bili uključeni u organizaciju koncerta i da nisu dali odobrenje za održavanje događaja u tom formatu. Predložili su da se koncert održi bez naplate, ali njihov predlog nije prihvaćen, što je dovelo do otkazivanja.

 

Zvanično saopštenje organizatora


Lokal koji je bio jedan od organizatora izdao je saopštenje putem Instagrama u kojem objašnjavaju da je koncert planiran iz ljubavi prema Bori Đorđeviću i njegovim pesmama. Ideja o naplati ulaznica, od kojih bi prihod išao za spomenik, bila je iskrena želja organizatora, ali su poštovali stav porodice i benda koji nisu bili saglasni sa tim načinom prikupljanja sredstava.



Bora Čorba daje intervju
Foto: Printscreen Youtube/RTS
 


Reakcija porodice i članova benda


Porodica Bore Đorđevića oglasila se pre nekoliko dana povodom koncerta organizovanog u čast pokojnog muzičara, naglašavajući da nisu dali odobrenje za održavanje događaja. Izjavili su da, iako cene nameru organizatora da odaju počast Bori, nisu bili uključeni u organizaciju i nisu se složili sa načinom na koji je koncert planiran. Takođe su dodali da se slažu da je ideja o spomeniku plemenita, ali smatraju da bi takva inicijativa trebalo da uključi širu zajednicu i državne institucije koje prepoznaju značaj Bore za kulturnu baštinu Srbije i Balkana.


 

Sergej Trifunović na sahrani Bore Đorđevića


Podsetimo, Sergej Trifunović, koji je bio jedan od organizatora koncerta, na sahrani Bore Đorđevića predvodio je okupljene u izvođenju čuvene pesme "Ravnodušan prema plaču".

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>