Region

Svet

Preminuo bivši suprug Snežane Savić: Ćerka Anita se od oca oprostila pottresnim rečima

Bivši suprug poznate glumice Snežane Savić, Dragoslav Lazić, preminuo je u 87. godini života, ostavivši iza sebe bogatu karijeru i porodicu koja ga pamti sa ljubavlju. 

Preminuo bivši suprug Snežane Savić: Ćerka Anita se od oca oprostila pottresnim rečima Foto: YouTube printscreen/Vrnjacka banja



Njegova ćerka Anita, koju je dobio u braku sa Snežanom, putem društvene mreže Facebook emotivno se oprostila od svog oca.

Iako su Dragoslav i Snežana davno okončali brak, njihova veza kroz roditeljstvo ostala je važna tačka u njihovim životima. Dragoslav Lazić, cenjeni reditelj i pisac, bio je poznat po svom radu u kulturi, a njegova smrt predstavlja veliki gubitak za umetničku zajednicu.


Foto: Instagram printscreeen/anitalazic

Njegova ćerka Anita, koja je sledila umetničke korake svojih roditelja, posebno je bila vezana za oca i kroz svoju oproštajnu poruku iskazala je duboku tugu i zahvalnost za sve što je naučila od njega.

- Dragi prijatelji, u velikom bolu, obaveštavamo vas da nas je sinoć, posle duge i teške bolesti napustio naš tata, Dragoslav Lazić, reditelj, scenarista i producent, jedan od najplodnijih srpskih TV autora koji je iza sebe ostavio desetine hiljada sati snimljenog igranog programa, 10 filmova, brojne legendarne TV serije ("Muzikanti", "Građani sela Luga", "Parničari", "Ljubav na seoski način"…), više desetina TV drama i dokumentaraca. Dobitnik je više međunarodnih priznanja za režiju i jedan od pokretača Dana komedije u rodnoj Jagodini - započela je Anita, pa nastavila:

- Čitav njegov život bio je stvaranje i do poslednjeg daha bio je zaigrani dečak zadivljen nad čudima 'običnog', 'malog' čoveka o kome je pisao i za koga je stvarao. Voleo je život i išao mu je u susret hrabro i uvek sa blagim osmehom iza kog se krio ozbiljan humorista, velike osetljivosti i tananosti. Iza sebe je ostavio petoro dece i suprugu Draganu. Zauvek će nam nedostajati
- dodala je glumica uz emotikone slomljenog srca.

Dragoslav Lazić, rođen 23. novembra 1936. godine u selu Ribare, u blizini Jagodine, ostavio je dubok trag u srpskoj kinematografiji i televiziji. Nakon završene gimnazije u Jagodini, nastavio je obrazovanje na Pravnom fakultetu u Beogradu, a svoju ljubav prema filmskoj umetnosti usavršio je na Višoj filmskoj školi.

Njegov privatni život bio je bogat i dinamičan. Bio je u braku sa glumicom Draganom Turkalj Lazić, s kojom ima blizance – sina i ćerku. Prethodno, iz brakova sa slovenačkom producentkinjom Dunjom Klemenc ima sina Zorana i ćerku Katarinu, dok sa glumicom Snežanom Savić ima ćerku Anitu, koja je takođe glumica.

Dragoslav Lazić ostavio je neizbrisiv trag u televizijskoj produkciji, posebno kroz serije koje su obeležile decenije jugoslovenske i srpske televizije. Među njegovim najpoznatijim radovima su popularne serije "Parničari", "Muzikanti", "Ljubav na seoski način", "Građani sela Luga", "Doktorka na selu", "Seljaci" i "Zvezdara". Njegovo stvaralaštvo donelo je osveženje u svet televizije, posebno kroz teme vezane za seoski život i obične ljude, kojima je uspevao da da poseban šarm i toplinu.

Lazić će ostati upamćen kao kreator brojnih omiljenih serija, ali i kao otac i suprug koji je uspevao da balansira karijeru i porodične obaveze.v

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>