Region

Svet

Kaliopi grandiozna na spektakularnom koncertu u areni u Skoplju: Publika pevala uglas! (FOTO)

Prepoznatljivim notama evergreena „Oboji me”, balkanska muzička zvezda Kaliopi započela je u subotu dugo očekivani solistički koncert u najvećoj makedonskoj dvorani – skopskoj areni „Boris Trajkovski”, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Kaliopi grandiozna na spektakularnom koncertu u areni u Skoplju: Publika pevala uglas! (FOTO) Foto: Stefan Samandov



Odevena u crnu haljinu i kožnu jaknu, koju je kasnije promenila za predivno crno-belo cvetno odelo, pevačica je ponovo zablistala na sceni svojim moćnim glasom i neverovatnom energijom.

Profesionalna na sceni, sa svojim neponovljivim glasom, emotivna sa publikom i verna svom muzičkom izrazu, Kaliopi je još jednom pokazala zašto je među najvećim balkanskim zvezdama i divama u pravom smislu te reči. “Skoplje... Još uvek sam opijena tvojom energijom i ljubavlju.


Foto:  Stefan Samandov

Čežnja je učinila svoje i na trenutak sam pomislila da je arena premala za nas. Kakva veličanstvena noć. Hvala vam, lepi moji! Beskrajno sam vam zahvalna, vaša zauvek!” napisala je Kaliopi na svom Instagram profilu.

Preko tri sata muzičkog putovanja u dvorani ispunjenoj publikom svih uzrasta, svi su pevali njene hitove naizust u jedan glas: “Crno i belo”, “Mesečina”, “Dali me sakaš”, “Najmila”, “Melem”, “Vučica”, “Kofer ljubavi”, kao i pesme sa novog albuma „Ela” poput “Daj mi komad duše”, “Zašto” i “Kad osvane”. Magičan trenutak bio je akustični deo koncerta, gde je izvela kolaž nekoliko pesama, među kojima su bile: “Dona”, “Ne plači” i “Vo zemjata na čudata”.


 Foto: Stefan Samandov

Gosti koncerta, na veliko zadovoljstvo publike, bili su njen dugogodišnji prijatelj Željko Samardžić, s kojim je izvela njihov mega popularan duet “Znam”, kao i makedonski reper Slatkaristika, koji je sa njom izveo pesmu “Kazna” sa njenog novog albuma. Posebnu čast je odala svom bivšem suprugu i najbližem saradniku Romeu Grillu, s kojim ove godine proslavlja 40 godina zajedničke saradnje.


 Foto: Stefan Samandov

Na oduševljenje publike, Kaliopi je na zadnjem bisu koncerta izašla sa Romeom, autorom pesme, da zajedno izvedu legendarni evergrean „Rođeni” (“Bato”), od kojeg su svi zadrhtali.


 Foto: Stefan Samandov

Sudeći po reakcijama publike i medija, uz odličnu organizaciju Pragma produkcije iz Skoplja, ovaj koncert će zasigurno ostati u sećanju svima prisutnima, koji su doživeli Kaliopinu magiju na sceni i njen emotivan fluid sa publikom, koji je bio toliko snažan da nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim.

Koncert u Skoplju bio je uvertira velikim koncertima koje će Kaliopi održati iduće godine u regionu. U planu je velika turneja po Bosni i Hercegovini, a već su potvrđeni datumi u regionu, među kojima su 8. mart povodom Dana žena u MTS dvorani u Beogradu, dan pre 7. marta u Domu Vojske u Nišu, i 5. aprila u dvorani „Vatroslav Lisinski” u Zagrebu. Kaliopi se neizmerno raduje svim ovim susretima sa svojom publikom u regionu.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>