Ostalo

Sme�no

Mali genijalac: Diplomirao elektrotehniku sa 11 godina i upisao doktorske studije! (VIDEO)

U svetu gde se izuzetni umovi često ističu, mladi Loren Simons iz Belgije ostavlja sve bez daha svojom neverovatnom karijerom.

Mali genijalac: Diplomirao elektrotehniku sa 11 godina i upisao doktorske studije! (VIDEO) Foto: Youtube printscreen



Ovaj talentovani dečak, koji je u osnovnu školu krenuo sa samo šest godina, postigao je izvanredne uspehe u nauci, ali se suočava s izazovima na putu do svog cilja.

Loren Simons, dečak koji je sa samo 11 godina diplomirao iz elektrotehnike, nedavno je odlučio da prekinu studije na holandskom univerzitetu u Ajndhovenu, gde je planirao da postane najmlađi diplomac na svetu.

Sporan datum diplomiranja i broj ispita koje je trebalo da položi do svog rođendana doveli su do ovog hrabrog poteza.

Nakon završetka osnovne škole, Loren je nastavio svoj akademski put u Belgiji i diplomirao sa samo 11 godina. Njegov otac, Aleksandar Simons, otkrio je da će se Loren posvetiti doktorskim studijama iz prirodnih nauka na Institutu "Maks Plank" u Nemačkoj. 

U okviru ovog programa, mladi genijalac će se fokusirati na istraživanja u hemiji, medicini i fizici, a već je započeo saradnju sa naučnicima na projektima vezanim za otkrivanje karcinoma pomoću lasera.

Iako je prešao prepreke u svom obrazovanju, Lorenov cilj ostaje jasan: razviti veštačke organe i stvoriti celo veštačko telo u sopstvenoj laboratoriji. 

Njegova inspiracija iz naučne zajednice, kao i podrška roditelja, otvaraju vrata ka svetloj budućnosti. Dok je posetio Hrvatsku u okviru programa "Udruženja Nikola Tesla Network", pokazao je da se i dalje bavi istraživačkim radom i širenjem svojih znanja, ostavljajući svet da s nestrpljenjem prati njegov dalji razvoj.

"Primetili su nešto veoma posebno u vezi Lorena", rekla je mama Lidija a tata dodao: "Rekli su nam da je on kao sunđer. Upijanje informacija nije problem za Lorena. Mislim da će fokus biti na istraživanju i primeni znanja u otkrivanju novih stvari. Ne želimo da postane previše ozbiljan. On radi šta god poželi. Moramo pronaći ravnotežu između njegovih talenata i njegovog detinjstva".


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>