Svet

Region

Legenda Iron Maiden-a Paul Di Anno preminuo u 66. godini: Muzički svet u šoku!

Paul Di'Anno, prvi pevač grupe Iron Maiden, preminuo je u 66. godini u svom domu u Engleskoj. Njegova smrt ostavila je neizbrisiv trag u svetu "heavy metala", dok fanovi širom sveta tuguju zbog gubitka muzičke legende koja je oblikovala istoriju ovog žanra.

Legenda Iron Maiden-a Paul Di Anno preminuo u 66. godini: Muzički svet u šoku! Foto: Printscreen Youtube/MGS Tube




Paul Andrews, poznatiji kao Paul Di'Anno, legendarni pevač i prva vokalna snaga grupe Iron Maiden, preminuo je u 66. godini života. Njegova smrt, potvrđena od strane diskografske kuće Conquest Music, šokirala je fanove širom sveta. Paul Di'Anno je preminuo u svom domu u Salisburyju, u Engleskoj, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u muzičkoj istoriji.

Rođen 1958. godine u Londonu, Di'Anno je započeo svoj muzički put u mladosti, nastupajući sa lokalnim bendovima pre nego što se 1978. godine pridružio Iron Maiden-u. Njegov energični vokal i neponovljiva harizma pomogli su u stvaranju specifičnog zvuka benda, koji je definisao budućnost "heavy metal" žanra. Iako je napustio bend 1981. godine, njegovo nasleđe je ostalo duboko ukorenjeno kroz dva ključna albuma – Iron Maiden (1980) i Killers (1981).

Nakon odlaska iz Iron Maiden-a, Paul Di'Anno je nastavio svoj muzički put kroz bendove Battlezone i Killers, kao i solo projekte. I pored zdravstvenih poteškoća koje su ga primorale da koristi invalidska kolica, održao je više od 100 koncerata od 2023. godine, demonstrirajući svoju strast prema muzici.

Njegov retrospektivni album "The Book of the Beast", objavljen u septembru 2024. godine, sadrži ključne pesme iz njegove karijere nakon odlaska iz Iron Maiden-a, i dodatno osnažuje njegovu legendu u svetu "heavy metal-a".





 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>