Zdravlje

Ljubav

Najbolje prirodno sredstvo za čišćenje jetre: Maslinovo ulje i limun za zdravu jetru!

Redovno čišćenje jetre je ključno za njeno zdravlje, a najbolji način je uz svakodnevnu upotrebu prirodne kombinacije maslinovog ulja i limuna. Ova smesa poboljšava varenje, čisti jetru, i daje vam više energije!

Najbolje prirodno sredstvo za čišćenje jetre: Maslinovo ulje i limun za zdravu jetru! Foto: Pixabay



Održavanje zdrave jetre moguće je uz jednostavnu svakodnevnu rutinu – na prazan stomak uzmite kašiku maslinovog ulja pomešanog sa kašikom limunovog soka. Ova prirodna kombinacija, dostupna tokom cele godine, pomaže u detoksikaciji jetre i poboljšava opšte zdravlje. Već nakon mesec dana, primetićete vidljive promene - ten postaje svežiji, podočnjaci nestaju, a varenje se stabilizuje. Takođe, creva će raditi pravilno, a energija će vam se značajno povećati.

 

Maslinovo ulje:


Maslinovo ulje je poznato po svom blagotvornom dejstvu na jetru i žučnu kesu, jer pomaže u otvaranju kanala, dok limun podržava rad creva i ubrzava varenje. Zajedno, ovi sastojci ubrzavaju rad probavnog sistema i pomažu kod problema poput zatvora.

Ova kombinacija je korisna i za zglobove. Maslinovo ulje sadrži oleokantal koji ima antiinflamatorna svojstva slična ibuprofenu, što može biti od koristi kod osteoartritisa ili bola u leđima. Dodatno, maslinovo ulje i limun efikasno deluju na prevenciju kamena u žuči, jer limunska kiselina pomaže u detoksikaciji jetre i žučne kese.


Limun za detoksikaciju jetre
Foto: Pixabay
 

Upotreba prirodnog sredstva za čišćenje jetre: 


Pomešajte kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja i kašiku limunovog soka, i uzimajte ujutru na prazan stomak. Ovaj prirodni lek pomaže u regulisanju probave, a nezasićene masne kiseline iz maslinovog ulja doprinose normalnom radu creva.

Ipak, pre nego što počnete sa ovim tretmanom, savetuje se konsultacija sa lekarom, posebno ako imate zdravstvene probleme sa bubrezima, čir na želucu, ili alergiju na limun. Takođe, važno je ne preterivati sa količinama ove kombinacije.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>