Ostalo

Sme�no

Poslednji čin najvećeg rivalstva: Emotivni Novak Djoković se obratio Nadalu - Nadam se da ćemo na plaži piti piće! (VIDEO)

Subota u Rijadu obeležena je završnim aktom jednog od najuzbudljivijih rivalstava u teniskoj istoriji – duela između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Poslednji čin najvećeg rivalstva: Emotivni Novak Djoković se obratio Nadalu - Nadam se da ćemo na plaži piti piće! (VIDEO) Foto: YouTube printscreen/Tenis Channel



 U meču za treće mesto na Slemu šest kraljeva, Đoković je pobedio rezultatom 6:2, 7:6, pruživši publici nezaboravnu predstavu. 

Njihov susret ponovo je okupio pažnju svih ljubitelja tenisa, a nakon poslednjeg poena, Srbin je imao priliku da podeli nekoliko reči sa svojim velikim rivalom.

Nakon završetka meča, obojici su uručeni pehari, a Đoković je iskoristio trenutak da se obrati Nadalu, čime su još jednom potvrdili duboko poštovanje koje gaje jedno prema drugom.

"Ne znam gde da počnem, vratiću se na prvi meč 2005. godine, mislim da je to bilo tad. Ko bi rekao da ćemo skoro 20 godina kasnije sa 60 mečeva na najvećoj sceni u ovom sportu. Imam najveće moguće poštovanje, neverovatan si sportista, neverovatna čovek. Rivalstvo je bilo stvarno intenzivno, nadam se da ćemo sedeti na plaži, piti piće i pričati o nečem drugom. Želeo bih da čestitam tvom timu, familiji na karijeri koju si imao. To je i vaš uspeh. Znam koliko žrtve treba porodica da stavi u karijeri profesionalnog tenisera, zaslužili ste ovo koliko i on. Svaka čast na neverovatnoj karijeri" - rekao je Novak i dodao:

"Teško je, mogu da pričam celu noć. Ne želim da pričam, on treba da priča umesto mene. Bila je čast, bilo je neverovatno zadovoljstvo da delim teren s tobom. Ovo je emotivan momenat, igrali smo toliko mečeva tokom godina i nemoj da napustiš tenis, ostani još malo. Ostani sa nama. Završiću sa jednim još, ne samo od mene, nego i teniskog sveta. Ostavio si nešto u ovom tenisu, hvala ti." - zaključio je Novak. 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>