Region

Svet

Vesna Zmijanac iskreno: Lepa Brena i ja smo uvek bile rivalke!

Rivalstvo između Vesne Zmijanac i Lepe Brene, koje traje decenijama, i dalje intrigira publiku i fanove folk muzike.

Vesna Zmijanac iskreno: Lepa Brena i ja smo uvek bile rivalke! Foto: YouTube printscreen/Pink TV



Iako su krajem osamdesetih bile dve najpopularnije pevačice na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije, često se postavljalo pitanje da li je njihova konkurencija bila stvarna ili marketinški trik.

Tokom jednog od svojih televizijskih intervjua, Vesna Zmijanac je otvoreno govorila o njihovom odnosu, osvrnuvši se na godine rivalstva i kako su mediji uticali na stvaranje slike o njihovom navodnom sukobu.

Na pitanje da li je istina da su godinama bile u zategnutim odnosima, Vesna je odgovorila prilično direktno.

"Brena i ja smo uvek bile konkurencija, rivalke. S tim što je Brena šoumen, a ja sam pevač, umetnik. Nas dve se dogovorimo da budemo u konfliktu. I onda je drama mesec dana, a mi sedimo u restoranu i pijemo kafu ili putujemo negde po svetu. " – priznala je Vesna, naglašavajući razliku u njihovim muzičkim stilovima.

Zmijančeva je dalje objasnila da su njihove karijere išle različitim pravcima:

"Brena je bila šoumen i pevačica lakih nota, dok sam ja uvek bila posvećena ozbiljnoj muzici. Nije mogla ona bez mene, niti ja bez nje. Njena publika je bila šira, dok je moja publika cenila ozbiljne kompozicije i pesme" – istakla je Vesna.

Vesna je takođe spomenula da ju je Brena pozvala da učestvuje u dokumentarcu "Lepa Brena i godine 'Slatkog greha'", gde je opisala Breninu muziku kao nešto što je uvek bilo namenjeno širem krugu ljudi, za razliku od njenih emotivnih balada.

"Zvala me je da kažem nešto o njoj u dokumentarnom filmu. Niti je ona mogla da bude velika bez mene, niti ja bez nje. Imamo potpuno drugačije karijere. Moja publika je ozbiljna publika, koja voli dobru i ozbiljnu pesmu. Brenina publika su bila deca, ona je pevala pesmice "Čačak, Čačak", a ja "Svatove", "Kad zamirišu jorgovani" i sve teške kompozicije". 



Nedavno je Zmijančeva otkrila da su njih dve oduvek bile dobre prijateljice, uprkos rivalstvu koje je bilo prisutno u očima javnosti.

"Rivalstvo je uvek bilo prisutno samo kao zdrava konkurencija, a mi smo bile i ostale sjajne drugarice. Iako sada imamo različite puteve, uvek smo bile tu jedna za drugu kada je trebalo" – rekla je Vesna sa osmehom.

Iako je njihova konkurencija bila stvarna, kako Vesna i sama kaže, ono što je ostalo do danas je međusobno poštovanje i prisnost, bez obzira na različite muzičke stilove i životne puteve.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>