Svet

Region

Serija - Problem tri tela na RTS-u od 18. novembra! (VIDEO)

Ljubitelji naučne fantastike mogu se radovati, jer popularna serija "Problem tri tela" stiže na RTS 18. novembra! Ova uzbudljiva adaptacija istoimenog romana Ćisin Lija obećava intrigantnu priču o kontaktu sa vanzemaljskom civilizacijom i borbi za opstanak čovečanstva. Ne propustite ovu naučnofantastičnu avanturu koja će vas držati prikovane za ekrane!

Serija - Problem tri tela na RTS-u od 18. novembra! (VIDEO) Foto: Printscreen Youtube/Tencent Video





Kineski roman "Problem tri tela" autora Ćisin Lija je prošlogodišnja inspiracija za dve različite TV adaptacije. Prva, koju je proizvela kineska medijska kompanija Tencent, dostupna je na internetu, dok je druga, kraća verzija, nastala u saradnji Netflixa i kineskih producenata. Tencentova verzija, koja broji 30 epizoda, detaljnije i emotivnije prenosi događaje iz knjige, dok je Netflixova serija sažeta u osam epizoda, ali vizuelno impresivna.

Kada je postalo jasno da je roman globalni bestseler, kineski studio Yoozoo započeo je snimanje serije, ali je projekt zaustavljen i nikada nije emitovan. Kasnije su producenti sklopili ugovor sa Netflixom za zajedničku produkciju, dok je Tencent pokrenuo vlastitu adaptaciju, koja je dostupna kineskoj publici od prošle godine. Obe serije uvode nove likove koji nisu prisutni u originalnom romanu, čime donose nove elemente priči.

Radnja romana, smeštena uglavnom u Kini, predstavlja izazov za američko tržište, gde publika nije navikla na filmove sa titlovima. Zato je Netflixova verzija prilagođena zapadnoj publici sa radnjom koja se delimično odvija u Velikoj Britaniji. Iako ove promene ne narušavaju osnovne teme romana, one su naišle na negodovanje kineske publike, koja je više naklonjena Tencentovoj verziji.

Netflixova adaptacija u osam epizoda naglasila je tehničke aspekte naučne fantastike, dok je Tencentova serija pažljivije obradila ključne naučne i emotivne elemente knjige, poput ideje o komunikaciji sa vanzemaljcima, problemima u praćenju planeta u haotičnom sistemu, i složenosti predviđanja klimatskih promena na drugim svetovima.


Možda vas interesuje:
Dugo iščekivana serija Sablja o ubistvu premijera Zorana Djinđića od 2. novembra na RTS-u!




Three-Body
Foto: Printscreen Youtube/Tencent Video


Obe serije prikazuju različite aspekte ljudskog života u neizvesnim uslovima, a kineski produkcijski ugao dodaje poseban šarm i autentičnost pričama. Tencentova verzija, s fokusom na kineske likove, postala je hit u Kini, dok Netflixova serija pokušava da privuče širu, globalnu publiku.


U kontekstu trenutne kineske politike, serija poput ove pruža zanimljiv uvid u kulturne promene, dok istovremeno postavlja pitanja o budućnosti ljudske civilizacije i nauke.


Tencentova verzija, koja broji 30 epizoda biće dostupna za gledanje na RTS-u od 18. novembra 2024. godine.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>