Ostalo

Sme�no

Neverovatna priča: Kako je Džef Bonert ponovo našao svog psa nakon 60 dana? (VIDEO)

Džef Bonert nije mogao da veruje kada je saznao da je njegov pas, mešanac pudle po imenu Ebi, pronađen skoro dva meseca nakon što je nestala.

Neverovatna priča: Kako je Džef Bonert ponovo našao svog psa nakon 60 dana? (VIDEO) Foto: YouTube printscreen



Kada je Ebi nestala u junu, Džef je bio očajan. Osećao je da će možda zauvek ostati bez svoje verne pratilje, jer se ona nikada nije udaljavala od njega.

Međutim, u avgustu je dobio iznenađujuću poruku od komšije. Grupa istraživača koja je istraživala obližnje pećine pronašla je psa u jednom od njihovih tajanstvenih prolaza. Iako je Džef sumnjao da je reč o Ebi, odlučio je da proveri.

Kada je stigao na mesto, jedan od spasilaca mu je pokazao sliku, koja ga je ostavila u šoku – bila je to njegova Ebi.

Ebi, koja za nekoliko nedelja puni 14 godina, preživela je gotovo 60 dana sama u pećini sa temperaturom od samo 14 stepeni Celzijusa.

“Nisam mogao da verujem da je izdržala toliko. Uvek je bila snažna, ali ovo je bilo izvan svakog očekivanja,” rekao je Džef, prepun emocija.

Pre nestanka, Ebi i Džefov drugi pas, Samer, su često zajedno istraživali, a 9. juna su obojica “pobegli” iz dvorišta. Samer se ubrzo vratio, ali Ebi nije.

“Nikada se nisu razdvajali. Mislio sam da se nešto strašno dogodilo. Bilo mi je teško, posebno jer je stara i nisam znao da li će izdržati vrućinu,” priseća se Džef.

Nakon što su njegovi prijatelji, komšije i policija tražili Ebi bez uspeha, nada je počela da se gasi. Međutim, kada su istraživači konačno pronašli Ebi, ona je bila izmučena i izgubila polovinu svoje telesne mase, ali je odmah prepoznala Džefa i počela da maše repom, kao da se zahvaljuje svima koji su učestvovali u njenom spasavanju.

“Pogledala me je kao da mi kaže: ‘Nisam odustala, tu sam!'” rekao je Džef, dodajući da je ponovno okupljanje sa Ebi bilo jedno od najsrećnijih trenutaka u njegovom životu.

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>