Region

Svet

Vedrana Rudan o teškoj borbi sa rakom: To moje dete me nije posetilo četiri meseca!

Hrvatska književnica Vedrana Rudan nedavno je podelila da se suočava sa borbom protiv karcinoma, usmerivši se na proces lečenja.

Vedrana Rudan o teškoj borbi sa rakom: To moje dete me nije posetilo četiri meseca! Foto: YouTube printscreen



Kroz svoj blog, ona deli iskrene misli i osećanja, pružajući čitaocima uvid u izazove i nadanja koja donosi ova teška borba.

- Kad imate rak, samo vam se on mota po glavi. Znam! Znam! Znam! Moram misliti pozitivno, ne misliti na rak nego na lepe stvari. Šta su lepe stvari? Penzija od 460 eura, a lekovi su ti 100 evra, a pregled 640 evra? Biti srećna jer imaš muža koji oko tebe skače i koji ne bi smeo znati da ti se po glavi mota samo jedno? Danas sam preko interneta naručila jaknu za 32 evra, L, imam deset kila manje, to je lepa stvar? A što ako... - napisala je na svojoj stranici Rudan.info, pa dodala:


Foto: Youtube printscreen/K1

- Nedavno sam pročitala kako naš poznati novinar razdragano izjavljuje deca su naša najveća sreća i smisao života. A da mislim na svoje dete? Mislim, mislim. Je li mi ikad bilo smisao života? Nije. Jesam li čitav život činila sve da bih mu pomogla u svakom trenutku? Jesam. Ipak, to moje dete koje volim u četiri meseca moje bolesti ne može naći petnaest minuta vremena za mene i posetiti me?! Ruku na srce, biću sasvim iskrena, da li me to rastužuje? Iskreno, najiskrenije, ne. I telefon je susret. Prijateljica mi je rekla, idi kod psihijatra, probaj. Psihić? Nikad nisam bila kod psihijatra, možda sam bolesna, danas su svi depresivni, ako neću biti sad, kad ću? Gutaću tablete i biti srećna - napisala je.

U svom blogu 1. avgusta objavila blog pod imenom "Besramnici". Među raznovrsnim sadržajem, posebno se istakao tekst "Ne žalim ni za čim", koji je izazvao brojne reakcije i pažnju čitalaca.

- Čula sam da muž u kući otvara neka vrata. Pojurila sam prema kupatilu i na sebe navukla kupaći ogrtač. Nisam htela da vidi golu nakazu. Četrdeset posto muževa ostavi ženu kad ona oboli od raka, moj muž nije među njima, naprotiv, brine o meni danju i noću. Pa ipak…Odjednom, ništa mi ne smeta. Svi su kukali zbog paklenih vrućina. Bilo mi je čudno. Ljudi, je*eš vrućine, budite srećni, nemate rak. Sad su izvan sebe jer je hladno. Obucite se, u čemu je problem? Svima je hladno, a ja u ofucanoj, tankoj trenirci, zašto bih trošila lovu na novu, razmišljam šta da na mene navuku kad umrem. Možda ipak onu zelenu haljinu koju mi je kupio muž i koja mi je od starta bila broj manja? Konačno mi stoji savršeno. I ti bolovi. Povremeno me bole leđa, pa ruka, noge, ništa dramatično, ali ja svaku bol tumačim kao ples metastaza u mom telu. Ni sa kim ne mogu o tome razgovarati, Kejt je daleko, ljudi oko mene imaju druge “probleme” - piše ona u tekstu, a zatim nastavlja:

- Dva puta sam videla kako izgleda umiranje od raka. Hoću li i ja preklinjati da me ubiju, a znam da to niko od onih oko mene neće učiniti? “Eutanazija je igračka za bogate”, ovih je dana rekao Žarko Puhovski. Je*iga, nisam bogata. Pred pola mi je sata u glavi zazvonio stih "Što se bore misli moje". Gugnula sam ga misleći da ću naleteti na tekst nekoga koji luduje zbog raka. Je*iga, Zvonka Bogdana muče ljubavni problemi - napisala je Vedrana u svom stilu.

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>