Astrologija

Nedeljni pregled od 14. do 21. oktobra 2024: intenzivni pun Mesec u Ovnu i uticaji solarne eklipse!

Ulazimo u jednu od najuzbudljivijih nedelja ovog oktobra. Nakon Solarne Eklipse (Pomračenja Sunca) koja se dogodila 2. oktobra, pred nama je Pun Mesec u znaku Ovna, zajedno sa ranjivim dispozitorom Marsom u Raku. Ovaj položaj donosi povećanu porodičnu osetljivost i naglašava kolektivnu ljudsku ranjivost, ali i pojačanu agresivnost, što se može reflektovati na događaje na Bliskom istoku. 

Nedeljni pregled od 14. do 21. oktobra 2024: intenzivni pun Mesec u Ovnu i uticaji solarne eklipse! Foto: Pixabay





Početak nedelje donosi Sunčevu zaštitu pod pritiskom, dok će Venera, pred ulazak u znak Strelca 17. oktobra, doneti neočekivane emotivne događaje zbog interakcije sa Uranom, što može rezultirati prekidima i otrežnjenjima. Sredina nedelje može probuditi romantiku zahvaljujući uticaju Venere i retrogradnog Neptuna.

 

Ponedeljak, 14. oktobar 2024.


Nedelju započinjemo srećnim aspektom između Sunca i retrogradnog Jupitera, što može doneti optimizam, povoljne okolnosti, zaštitu, širinu i podršku, kao i pozitivnu energiju kroz druge ljude. Ovo je idealno vreme za komunikaciju, učenje, inostranstvo, ali i za početak ličnog duhovnog napretka.

Sunce u Vagi će se naći u kvadratu sa Marsom, što može povećati razdražljivost i nestrpljenje, pa se savetuje balansiranje i izbegavanje destruktivnog ponašanja. Višak energije najbolje je usmeriti na fizičke aktivnosti kako bi se izbegli problemi sa autoritetima.

Konjukcija Meseca i retrogradnog Saturna od 20h može doneti povećanu kreativnost i jaka predosećanja, ali i nemir zbog situacija koje se teško prihvataju.

 

Utorak, 15. oktobar 2024.


Opozicija Venere iz Škorpije prema retrogradnom Uranu može doneti neprijatna iznenađenja na emotivnom i finansijskom planu, kao i neplanirane troškove. Ovaj aspekt može uzrokovati nagle prekide u odnosima i poremećaje balansa. Naglašena je impulsivnost i buntovnost, pa treba izbegavati velike rizike, posebno u vezi sa novcem i kupovinama. Internet komunikacija može dodatno zakomplikovati emotivne odnose.

Mesec u Ribama donosi kreativnost i jaka predosećanja, dok prelazak Meseca u znak Ovna u 22:35 pojačava strast, emocije i borbenost.


 

Sreda, 16. oktobar 2024.


Venera u Škorpiji formira trigon sa retrogradnim Neptunom, donoseći talas zaljubljivosti, duhovnosti, kao i povoljno vreme za humanitarne poslove, donacije i umetničke projekte. Ovo je dan kada univerzum može pružiti pomoć, naročito na polju ljubavi i finansija.


Možda vas interesuje:
Kako mi je magnezijum hlorid promenio život: Istinita priča sveštenika!




Foto: Pixabay


 

Četvrtak, 17. oktobar 2024.


Pun Mesec u Ovnu na 24. stepenu, u opoziciji sa Suncem u Vagi, donosi tešku i agresivnu energiju. Mars, kao dispozitor, dodatno pojačava svadljivost i destruktivnost, naročito na kolektivnom nivou. Oktobarski Pun Mesec poznat je i kao Lovčev Pun Mesec, jer osvetljava put za lov i borbu, i jedan je od najsjajnijih Super Meseca ove godine, koji će biti najbliži Zemlji.

Pun Mesec se nalazi na fiksnoj zvezdi Akamar, što može doneti uspeh u crkvi i javnim funkcijama, ali zbog kvadrata sa Marsom i Plutonom, povećava se rizik od emocionalnih ispada i provokacija. Posebno su ugroženi Ovnovi, Vage i svi koji imaju planete između 20. i 28. stepena Vage, Raka, Ovna i Jarca. Na globalnom nivou, Bliski istok, Nemačka, Danska, Koreja, Francuska, Kina i Rusija su podložni impulsivnim i rizičnim energijama.

Venera u Škorpiji u sekstilu sa Plutonom donosi duboke strasne emocije, ali i emotivne provokacije. Ovaj aspekt je povoljan za parove i roditelje koji planiraju proširenje porodice, dok afere i fizička privlačnost mogu biti u porastu.

Venera prelazi u znak Strelca u 21:29, donoseći optimizam, putovanja, finansijsku nezavisnost i veze na daljinu.


 

Petak, 18. oktobar 2024.


Mesec u Biku u opoziciji sa Merkurom može doneti probleme u komunikaciji, tenzije u učenju i papirologiji, kao i sukob između emocija i razuma. Popodne donosi stabilizaciju kroz aspekt Meseca i retrogradnog Saturna, što omogućava lakšu organizaciju i pripremu za vikend.

 

Subota, 19. oktobar 2024.


Sunce u Vagi u inkonjukciji sa retrogradnim Uranom može doneti iznenadne prilike i mogućnosti za zaradu i nove projekte. Ovo je odličan dan za druženja, trgovinu i pokretanje novih ideja. Mesec u poslednjim stepenima Bika može izazvati prolazni stres, ali je povoljan za proslave i druženja.

Mesec prelazi u znak Blizanaca u 22:08, donoseći laganu energiju i društvenost.

 

Nedelja, 20. oktobar 2024.


Nedelja nije najbolji dan za putovanja i ulepšavanje, ali je povoljna za opuštanje i mentalni mir. Opozicija Meseca i Venere može doneti emotivnu preosetljivost i nesuglasice, posebno sa ženama. Kvadrat Meseca i retrogradnog Saturna može izazvati osećaj praznine i usporenost, pa je najbolje iskoristiti dan za odmor i druženje sa pozitivnim osobama.

Inkonjukcija Sunca i retrogradnog Neptuna povećava rizik od manipulacija i intriga, pa treba biti oprezan u poveravanjima.


Ne propustite:
NEDELJNI HOROSKOP 
MESEČNI HOROSKOP ZA OKTOBAR

 

Viber

Autor: Astrolog: Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>