Ostalo

Sme�no

Kada ljubimac postane heroj: Gita spasila život svom vlasniku! (VIDEO)

Gita, 13-godišnji pas spasilac, postala je pravi heroj kada je pritekla u pomoć svom vlasniku nakon što je pao i povredio nogu u ruralnom delu okruga Stivens u Vašingtonu.

Kada ljubimac postane heroj: Gita spasila život svom vlasniku! (VIDEO) Foto: Youtube printscreen/KREM2



Incident se dogodio prošlog meseca, a kancelarija šerifa okruga Stivens pohvalila je Gitu u saopštenju za javnost zbog njenog neverovatnog osećaja za hitnost i lojalnosti prema svom vlasniku.

Zamenik šerifa, Kolton Rajt, bio je na patroli u šumovitoj oblasti kada je primetio Gitu kako sedi nasred puta.

Kako u blizini nije bilo vidljivih kuća, Rajt je pretpostavio da je pas izgubljen i pokušao da je uvede u svoje vozilo, ali Gita je odlučno odbila. 

Osetivši da nešto nije u redu, Rajt je odlučio da prati Gitu, koja ga je ubrzo odvela do malene kolibe gde je zatekao starijeg čoveka kako leži na zemlji i zove upomoć.

Ispostavilo se da je Gita zapravo tražila pomoć za svog 84-godišnjeg vlasnika Kita Džonsona, koji je pao i povredio kuk.

Džonson, koji ima i druga zdravstvena stanja, proveo je skoro šest i po sati na zemlji, zovući u pomoć bez uspeha, sve dok Gita nije pronašla način da privuče pažnju zamenika šerifa.

Džonson je medijima ispričao kako se probudio zbog niskog nivoa šećera u krvi i dok je hteo da uzme sok iz frižidera, video je da Gita želi da izađe napolje.

 Pratio ju je do šume, ali ga je iznenadna vrtoglavica oborila na zemlju, uzrokujući povredu kuka. Dok je bespomoćno ležao, Gita je ostala uz njega, sve dok nije odlučila da potraži pomoć.

Zamenik Rajt je izjavio da je Gita praktično pokazala put do povređenog Džonsona, i da je zahvaljujući njenom instinktu, uspeo da ga pronađe na vreme.

 "Verujemo da je Gita tog dana spasila život svom vlasniku," navedeno je u saopštenju šerifove kancelarije.

Danas se Kit Džonson oporavlja u bolnici, a njegova verna Gita redovno ga posećuje. "Neizmerno sam zahvalan što je Gita reagovala onako kako jeste," rekao je Džonson.

"Znala je da mi treba pomoć i nije oklevala da je potraži."


 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>