Region

Svet

Testament Esme Redžepove otkrio: Vila napuštena, nasledstvo u rukama države!

Nakon gotovo osam godina od smrti Esme Redžepove, javnost se pita šta se dogodilo s njenom nekretninom. Testamentom, legendarna pevačica je jasno odredila kome ostavlja svoju imovinu, dok je njen poslednji dom danas napušten, a njena posvećenost deci koju je usvojila i dalje inspiriše mnoge.

Testament Esme Redžepove otkrio: Vila napuštena, nasledstvo u rukama države! Foto: Printscreen Youtube/Gypsy Fest




Pevačica Esma Redžepova Teodosijevska, koja nas je napustila pre skoro osam godina, ostavila je za sobom mnoge neodgovorene pitanja o svojoj imovini. Njena vila, u kojoj je provela poslednje dane, danas je napuštena, a mnogi se pitaju ko je naslednik ove vredne nekretnine. Tokom života, Esma je često isticala svoju ljubav prema Makedoniji i želju da svoj dom pokloni za potrebe kulture i humanosti, što je na kraju i učinila. Nakon njene smrti, testamentom je jasno navedeno da sav svoj imetak ostavlja državi, kao znak zahvalnosti narodu koji ju je podržavao kroz karijeru.



 


Esma, koja nije imala biološku decu, posvetila je život humanitarnom radu i usvajanju dece. Odgajala je čak 47 dečaka i jednu devojčicu. Među njima je bila i Eleonora Mustafovska, koju je Esma usvojila pet godina pre smrti. Njihova povezanost bila je izuzetno snažna, a Eleonora, koju je Esma često hvalila, postala je deo njenog benda i gradila svoju muzičku karijeru pod umetničkim imenom "Malisha".





 



Ovaj dirljiv testament Esme Redžepove govori o njenoj dubokoj posvećenosti Makedoniji i njenoj ljubavi prema ljudima, dok je Eleonora nastavila njen muzički put, čuvajući sećanje na jednu od najvoljenijih pevačica Balkana.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>