Region

Svet

Mirko Kodić o smrti sina: Dolazi mi često u snu

Muzičar Mirko otkrio je potresnu priču o gubitku svog sina, Aleksandra, kojeg je pronašao mrtvog u stanu na Karaburmi.

Mirko Kodić o smrti sina: Dolazi mi često u snu Foto: Youtube printscreen/TV Pink



Godinu dana nakon ovog strašnog događaja, podelio je svoja osećanja i način na koji se bori s tugom.

„I dalje sviram i ostajem aktivan na sceni. Harmonika je moj život i muziku ne puštam u automobilu. Odlazim na svirke, koncerte i svadbe. Kako se osećam? Iskreno, ne znam. Osim ogromne tuge i praznine, često pomislim na njega. U njegovu čast, posadio sam drvo u dvorištu i jednu sobu u novoj kući posvetio njemu. Osećam ga uz sebe sve vreme – bilo da sedim u restoranu, kladionici ili vozim auto. Ne mogu da poverujem da ga više nemam. Nije lako prihvatiti to“, rekao je Mirko.

Aleksandar je sahranjen na mestu gde leže deca iz škole „Ribnikar“, a Mirko je sa prijateljima organizovao akcije kako bi im obezbedili lepo uređeno mesto počinka. Kada su ga pitali o uzroku smrti, Mirko je odgovorio:

„To je bilo srce, dok je spavao. Ne interesuje me više šta se desilo, jednostavno ga nema. Često dolazi u snu, uvek se smeje i razgovara sa mnom, za razliku od njegove majke, koja ga retko sanja. Možda me često poseti jer kada sviram, sviram za njega. Osećam da on to zna.“

Pre tragedije, Mirko je imao proročke trenutke.

 „Nikada me nije zvao 'tata', uvek 'kralju moj'. U kući imam duksericu sa natpisom 'king', i sliku na kojoj smo svi zajedno. Slikali smo se u maju prošle godine, kao da sam znao da će neko sa te slike otići. Taj dukserica nikada više neću nositi, uramiću je.“

Seća se i dana kada je pronašao sina. „Sve se jasno sećam. Izgledao je kao da spava. Niko ne može da zamisli taj trenutak. Nisam ja jak čovek, ali sam dostojanstven, i to je ono što me drži“, zaključio je Mirko.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus/Informer

Povezane vesti:


>