Ostalo

Sme�no

Šangajski spektakl: Novak Djoković na pragu istorijske 100. titule!

Novak Đoković je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih tenisera svih vremena plasiravši se u svoje 78. polufinale, ovog puta na masters turniru u Šangaju.

Šangajski spektakl: Novak Djoković na pragu istorijske 100. titule! Foto: Youtube printscreen



U dramatičnom meču, Nole je savladao mladog češkog tenisera Jakuba Menšika sa 2:1 u setovima (6:7(4:7), 6:1, 6:3), čime je osigurao svoje mesto među četiri najbolja igrača turnira.

Ovom pobedom, Đoković je postavio novi rekord, jer sada ima dva polufinala više na mastersima od svog velikog rivala Rafaela Nadala. Ipak, Novakove ambicije tu ne staju – sve oči su uprte ka velikom jubileju, 100. tituli u njegovoj karijeri.


Foto: YouTube printscreen

Do tog istorijskog dostignuća dele ga još samo dve pobede. Prva prepreka je američki teniser Tejlor Fric, kojeg je Đoković već savladao devet puta u dosadašnjim duelima. Ukoliko savlada Frica, Novaka u finalu čeka susret sa Janikom Sinerom ili Tomašem Mahačem, koji će svoj meč odigrati u subotu ujutro.

Osvoji li titulu u Šangaju, Novak Đoković će ući u ekskluzivno društvo sa Rodžerom Federerom, koji ima 103 titule, i Džimijem Konorsom, koji drži rekord sa 109 osvojenih trofeja. Na korak je od istorije i velikog uspeha, a ljubitelji tenisa širom sveta s nestrpljenjem prate njegove naredne poteze.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>