Region

Svet

Region

Vojin Ćetković otkrio zanimljive detalje sa snimanja filma ZONA ZAMFIROVA!

Film "Zona Zamfirova" ostaje jedno od najgledanijih domaćih filmskih ostvarenja, a glumac Vojin Ćetković, koji je u ovom kultnom filmu tumačio ulogu kujundžije Maneta, nedavno je otkrio pojedinosti sa snimanja koje su do sada bile nepoznate javnosti.

Vojin Ćetković otkrio zanimljive detalje sa snimanja filma ZONA ZAMFIROVA! Foto: Youtube printscreen/RTS



U jednoj emisiji, Vojin je podelio zanimljive anegdote o pripremi za ulogu, koja je zahtevala više truda nego što bi se na prvi pogled moglo pomisliti.

"Režiser Zdravko Šotra u scenariju je napisao za Maneta: “Vidi ovog, ovaj je pravi majstor kako igra”. Obratio sam mu se i rekao: “Dobro, Šotra, kako ću ja ovo da odglumim?”, a on mi je odgovorio: “Idi na folklor" – prisetio se Vojin kroz osmeh.

Kako bi što vernije dočarao Manetovu veštinu igranja, Vojin je svakog dana išao na časove folklora kod instruktora koji mu je pokazivao kako da savlada komplikovano, starinsko kolo.

"Posle deset dana intenzivnih vežbi, vratio sam se na set, a Šotra me pita: “Jesi li uvežbao kolo?”, i ja mu ponosno kažem: “Jesam”. On onda objasni Nikoli Đuričku i ostalima šta treba da rade, a oni za 15 sekundi odigraju ono što sam ja vežbao deset dana. Pomislim sebi: “Nema veze, sada ću da pokidam” – rekao je Vojin kroz smeh.

Međutim, najveće iznenađenje za Vojina tek je usledilo nakon što je konačno izveo koreografiju pred kamerama.

"Odem do Šotre i kažem mu: “Daj mi da vidim kako sam odradio scenu”. On premota snimak i ja shvatim da me je snimao samo do grudi. Kažem mu: “Jesi li lud? Svakog dana snimam 12 sati, nekada i više, a posle toga idem na folklor. Ne znam gde sam, budim se u pet ujutru, a ti mi ne snimiš noge”. Na to mi Šotra hladno odgovori: “Ajde, bogati, videlo bi se da ne znaš, ovako se vidi da znaš”.

Vojinova posvećenost ulozi i Šotrina opuštena reakcija na kraju su se isplatili, jer je Mane, koji se pojavio na velikom platnu, osvojio srca publike i postao nezaboravan deo domaće filmske istorije.


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>