Region

Svet

Nataša Bekvalac konačno može da odahne - njen progonitelj je osuđen!

Nataša Bekvalac može konačno da odahne jer je njen dugogodišnji progonitelj, Milovan Medurić, osuđen na Višem sudu u Beogradu. Nakon višemesečnog uznemiravanja putem pretećih poruka, sud je presudio da Medurić mora da se podvrgne psihijatrijskom lečenju na slobodi. Pevačica je prijavila pretnje koje su eskalirale do ozbiljnih pretnji smrću, čime je stavljen tačka na ovu uznemirujuću situaciju.

Nataša Bekvalac konačno može da odahne - njen progonitelj je osuđen! Foto: Printscreen Youtube/Nataša Bekvalac




Milovan Medurić iz Srbobrana proglašen je krivim od strane Višeg suda u Beogradu zbog proganjanja poznate pevačice Nataše Bekvalac. Sud je odlučio da mu se izrekne mera psihijatrijskog lečenja na slobodi, a pritvor u kojem je bio do sada, ukinut je. Prvobitno je tužilaštvo predložilo da se Medurić uputi na obavezno lečenje u ustanovu, međutim, veštaci su procenili da je moguće sprovesti lečenje van bolnice, te je sud promenio taj predlog.

Tokom suđenja, Medurićeva porodica, uključujući sestru, majku i sina, obavezala se da će preuzeti odgovornost za nadgledanje njegovog zdravstvenog stanja. Oni će biti zaduženi da prate redovno uzimanje terapije i obavljanje medicinskih kontrola, izveštavaju Novosti. Sudija Zoran Božović je upozorio Medurića da je od njega lično zavisno da li će se pridržavati propisane terapije, jer u suprotnom može biti vraćen u zatvorsku bolnicu.



Foto: Printscreen Youtube/Nataša Bekvalac



Podsećamo, Medurić je više od godinu dana uznemiravao Bekvalčevu putem pretećih poruka na društvenoj mreži Facebook, zahtevajući od nje novac za pesme koje tvrdi da je napisao i koje su navodno postale hitovi. Situacija je eskalirala kada su pretnje postale ozbiljnije, uključujući i pretnje smrću, zbog čega je pevačica slučaj prijavila policiji. Nakon hapšenja, veštačenjem je utvrđeno da Medurić boluje od psihičkog poremećaja, koji je izazvao deluzije i doveo do njegovih postupaka. Stručnjaci su potvrdili da boluje od umišljenih događaja, pogrešnih sećanja i preuveličanih ideja, što je rezultiralo proganjanjem Bekvalčeve.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novosti

Povezane vesti:


>