Region

Svet

Zdravko Čolić pokazao humanost: Poslao kamion sa vodom za žrtve poplava u Bosni i Hercegovini

Poznati pevač Zdravko Čolić još jednom je pokazao svoju plemenitu stranu, organizujući dostavu kamiona sa vodom za stanovnike pogođene poplavama u Bosni i Hercegovini. Njegov gest podstakao je i druge poznate ličnosti, poput Milana Pavlovića i Džanana Muse, da se pridruže humanitarnoj akciji.

Zdravko Čolić pokazao humanost: Poslao kamion sa vodom za žrtve poplava u Bosni i Hercegovini Foto: Printscreen Youtube/Extra FM



Poznati pevač Zdravko Čolić još jednom je pokazao svoju humanitarnu stranu, organizujući dostavu kamiona s vodom za stanovnike pogođene poplavama u Bosni i Hercegovini. Deo ove pomoći već je stigao u sabirni centar u Visokom, a Čolić je istovremeno apelovao na javnost i druge javne ličnosti da pruže podršku unesrećenima. Pored Čolića, u akciji su učestvovali i poznate ličnosti poput glumca Milana Pavlovića i košarkaša Džanana Muse.



Poplava, pomoć ljudima, srušene kuće
Foto: Printscreen Youtube/Bljesak.info



Podsetimo, poplave su najviše pogodile oblasti oko Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Fojnice i Kreševa. Prema izveštajima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, potvrđeno je da je 18 osoba izgubilo život u ovoj katastrofi, izjavio je portparol MUP-a Ljudevit Marić, prenosi "Klix.ba". Iako je put između Konjica i Jablanice bio kratko otvoren, nove informacije iz BIHAMK-a pokazuju da je saobraćaj ponovo obustavljen, osim za interventne službe. Na putevima oko Kiseljaka još uvek ima vode i blata, ali su rute prema Kreševu, Fojnici i Sarajevu prohodne.

Mnogi pevači pokazali su solidarnost otkazivanjem koncerata zbog tragedije. Među njima su Saša Matić, Anđela Ignjatović Breksvica i Katarina Grujić, koji su se pridružili humanitarnoj akciji, pozivajući javnost da pomogne nastradalima.





 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Klix.ba

Povezane vesti:


>