Region

Svet

Oglasio se advokat Bobe Živojinovića: Otkrivena istina o prevari sa prodajom broda!

Advokat Slobodana Bobe Živojinovića otkrio je detalje prevare u kojoj je njegov klijent oštećen za 350.000 evra nakon prodaje broda. N.R. iz Beograda uhapšen je zbog falsifikovanja dokumentacije, a ceo slučaj sada istražuje tužilaštvo.

Oglasio se advokat Bobe Živojinovića: Otkrivena istina o prevari sa prodajom broda! Foto: Printscreen Youtube/Al Jazeera Balkans




N.R. iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je izvršio prevaru na štetu Slobodana Bobe Živojinovića, supruga poznate pevačice Lepe Brene.

Prema podacima iz istrage, Ranković je navodno falsifikovao ugovor o prodaji plovila vrednog oko 350.000 evra, lažno prikazujući svoja prava nad njim. Istraga je otkrila da je Ranković manipulisao dokumentacijom, što je omogućilo ovu prevaru. Tužilaštvo u Beogradu naložilo je njegovo zadržavanje od 48 sati, nakon čega je predat nadležnom tužiocu i pušten da se brani sa slobode. Međutim, upletena firma podnela je prijavu i protiv Živojinovića, koji je juče dao izjavu u tužilaštvu.

Advokat Bobe Živojinovića, Miša Petrovski, pojasnio je kako je došlo do ovog incidenta. Prema njegovim rečima, Boba je odlučio da proda manji brod iz 1999. godine, dug 15-16 metara, koji se nalazio u Herceg Novom, a bio je registrovan u Hrvatskoj. Ranković se pojavio kao kupac, dogovorena je cena, a Boba je potpisao ugovor verujući da je Ranković predstavnik firme "Harinter". Ugovor je trebalo overiti u Beogradu, ali Ranković je naveo da se zbog određenih razloga to mora obaviti u Crnoj Gori.


Slobodan Boba Zivojinovic daje intervju
Foto: Printscreen Youtube/Wish&Go
 


Na Živojinovićev račun uplaćeno je 35.000 evra, koje je njegova asistentkinja predala Rankoviću. U međuvremenu, Ranković je tvrdio da registracija broda mora biti na fizičko lice, što je Boba i potpisao.

Ceo slučaj je počeo da se rasvetljava kada se pojavila firma "Harinter", koja sada optužuje obojicu. Ispostavilo se da je Ranković preprodao brod, obmanuvši Bobu da je njihov predstavnik. Advokat Petrovski je izjavio da je Ranković priznao prevaru i da je pušten da se brani sa slobode, dok je Živojinović dostavio sve dokaze tužilaštvu.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/blic.rs

Povezane vesti:


>