Svet

Region

Gladiator 3? Ridley Scott već ima planove za nastavak!

Ridley Scott, poznati reditelj i kreator jedne od najuspešnijih filmskih saga, već se priprema za treći deo svoje legendarne priče o antičkom Rimu, "Gladiator".

Gladiator 3? Ridley Scott već ima planove za nastavak! Foto: YouTube printscreen/Paramaunt



Ovo uzbudljivo otkriće dolazi nedeljama pre premijere dugoočekivanog nastavka "Gladiator 2", koji će se u bioskopima naći 20 godina nakon originalnog filma.

Iako ima 86 godina, Scott pokazuje neverovatnu kreativnost i strast prema filmskom stvaralaštvu. 

Otvoreno razgovara o svojim budućim projektima, a inspiraciju za treći deo "Gladiatora" pronalazi u klasiku "Kum 2". Njegova ideja je da nastavi istorijsku priču sa sličnim temama kao u mafijaškom hitu. 

U nedavnom intervjuu, Scott je otkrio da se radije fokusira na "Gladiator 3" i već ima nekoliko ideja o tome kako bi priča mogla da se razvija.

"Razmišljam o upotrebi narativnog stila sličnog drugom 'Kumu'. Možda ćemo koristiti flashbackove ili paralelne narativne niti kako bismo nastavili priču o Rimskom carstvu," rekao je Scott.

Zanimljivo je da Scott nije jedini reditelj koji se odlučio na ovakav korak. Roland Emmerich je takođe najavio da će se osloniti na "Kum 2" prilikom snimanja druge sezone svoje popularne serije "Oni koji će umreti", smeštene u stari Rim. 

Međutim, pre nego što se upustimo u nove avanture, prvo nas očekuje "Gladiator 2", koji dolazi u nemačke bioskope 14. novembra 2024. godine.

Nastavak će se pohvaliti impresivnom glumačkom postavom, među kojima su Paul Mescal, Pedro Pascal, Denzel Washington, Joseph Quinn i Connie Nielsen.

Scott, poznat po svojoj sposobnosti da istovremeno radi na više projekata, paralelno razvija i biografski film o legendarnim Bee Gees-ima, čije snimanje se očekuje u Londonu i Majamiu naredne godine.

Filmografi koji prate njegov rad sa nestrpljenjem očekuju kako će se njegov kreativni izraz dalje razvijati, a fanovi se nadaju da će "Gladiator 3" doneti još jednu epsku priču iz sveta drevnog Rima.


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>