Region

Svet

Uhapšena pevačica zbog organizovanog kriminala: Oglasio se MUP!

Pevačica i njen saradnik uhapšeni su zbog sumnje da su pomagali u skrivanju Ognjena Orašanina, člana ozloglašenog škaljarskog klana, koji je nedavno uhapšen.

Uhapšena pevačica zbog organizovanog kriminala: Oglasio se MUP! Foto: Kreirano uz pomoć Copilot-a



Za Orašaninom je bila raspisana međunarodna poternica Interpola zbog njegove povezanosti sa organizovanim kriminalom.

U zajedničkoj akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Istočno Sarajevo, Cerovina i Ognjen O. su privedeni. Prema zvaničnom saopštenju MUP-a Republike Srpske, potvrđeno je da su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično delo organizovanog kriminala.

„Slobode su lišeni O.O. iz Sokoca i V.C. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog dela. Osumnjičeni su za pružanje pomoći u sakrivanju O.O. iz Sokoca, za kojim je bila raspisana poternica, pripadnika Škaljarskog klana,“ navodi MUP Srpske, prenosi Telegraf.


Instagram printscreen/verenaofficial_

Takođe, iz policije su saopštili da su prilikom hapšenja kod osumnjičenih zaplenjeni predmeti koji će poslužiti kao dokazi u daljem krivičnom postupku. „Nakon izvršene kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu BiH uz izveštaj o učinjenom krivičnom delu,“ dodaje MUP.

Ognjen Orašanin, za čije skrivanje su osumnjičeni Verena Cerovina i njen saradnik, uhapšen je početkom septembra ove godine, na osnovu međunarodne poternice. Poternica je raspisana nakon što je u decembru 2022. godine izbegao hapšenje u akciji MUP-a Republike Srpske i Tužilaštva BiH. Orašanin se tereti da je organizovao kriminalnu grupu koja je delovala u periodu od novembra 2020. do januara 2022. godine, a koja je bila uključena u trgovinu drogom.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>