Region

Svet

Supruga Bore Čorbe zabranila prikazivanje filma o njemu

Bora Đorđević, frontmen grupe "Riblja Čorba", preminuo je 4. oktobra u 72. godini.

Supruga Bore Čorbe zabranila prikazivanje filma o njemu Foto: YouTube printscreen/Crvena zvezda



Nakon njegove smrti, u njegovu čast, snimljen je dokumentarni film o "Riblja Čorba - Pesme bez kojih se ne može".

On je trebao da bude prikazan sinoć, 2. oktobra, ali je došlo do ne slaganja sa Borinom udovicom Dubravkom, koja je zabranila prikazivanje.

Prenosimo vam saopštenje u celosti:

"Žao nam je što moramo da vas obavestimo da projekcija filma 'Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može', koja je bila zakazana za večeras u “Dorćol platzu” - neće biti održana.

Razlog leži u činjenici da se Dubravka, udovica Bore Đorđevića, protivi projekciji. Ne znamo tačno zašto je tako, niti je dobra prilika da to utvrđujemo jer je sve još sveže i možemo da razumemo da su emocije pomešane. Dužni smo, međutim, da kažemo da mi imamo Borinu pismenu saglasnost, datu u vreme kad se njih dvoje nisu još poznavali.


Instagram printscreen

Takođe, pre izvršene ostavinske rasprave, gde nadležni sud odlučuje o pravnom nasledstvu, ona - čisto pravno gledano - nema mogućnosti da utiče na bilo šta. Imajući, međutim, u vidu da je ona osoba koja je provela zadnje godine života sa njim, da je ne bismo bespotrebno uznemiravali, a iz poštovanja prema Bori, odlučili smo da otkažemo večerašnju projekciju"
, pisalo je u objavi.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>