Svet

Region

Lekar optužen za smrt glumca Metjua Perija izjasnio se krivim!

Dr Mark Čavez, koji je bio pod istragom zbog povezanosti sa smrću poznatog glumca Metjua Perija, promenio je svoje izjašnjavanje o krivici na sudu u Los Anđelesu. Čavez se izjasnio krivim za zaveru u vezi sa distribucijom hirurškog anestetika ketamina.

Lekar optužen za smrt glumca Metjua Perija izjasnio se krivim! Foto: YouTube printscreen



Čavez (54), koji je vodio kliniku specijalizovanu za tretman ketaminom, prodavao je ovaj moćni lek dr Salvadoru Plasensiji, koji ga je dalje isporučivao glumcu, poznatom po ulozi u popularnoj NBC seriji Prijatelji.

Čavez je samo jedan od petoro optuženih za smrt Metjua Perija, koji je pronađen mrtav u svom đakuziju u oktobru 2023. godine, u svojoj rezidenciji u južnoj Kaliforniji.


Foto: YouTube printscreen 

Obdukcija je pokazala visok nivo ketamina u njegovoj krvi, a zaključeno je da su "akutni efekti" leka direktno doprineli njegovoj smrti.

Ketamin se, inače, koristi kao tretman za depresiju, anksioznost i bol, ali je u ovom slučaju njegova zloupotreba dovela do tragičnih posledica.

Prema priznanju krivice, Čavez je nabavio ketamin putem lažnih recepata, uključujući i od svoje bivše klinike, kao i od velikih distributera.

Tužilaštvo tvrdi da je Peryjev asistent, Kenet Ivamasa, pomagao u nabavci više od 50.000 dolara vrednog ketamina tokom nekoliko nedelja pre smrti glumca.

Takođe, sudu su prikazane poruke između dvojice lekara u kojima su diskutovali o tome koliko bi mogli da naplate Periju za lekove. Jedna poruka je navodno glasila: "Pitam se koliko će ovaj moron da plati."

Promena izjašnjavanja omogućava Čavezu da prizna krivicu po manjoj optužbi u zamenu za saradnju u istrazi. Uprkos tome, suočava se sa mogućom zatvorskom kaznom do 10 godina.

Njegov advokat je izjavio da je Čavez prihvatio odgovornost i da u potpunosti sarađuje sa vlastima.

Čavez je predao svoj pasoš i pristao da se odrekne lekarske dozvole, a do izricanja kazne, zakazanog za 2. april 2025. godine, pušten je uz kauciju.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>