Region

Svet

Glumica Matea Milosavljević otvoreno progovorila o borbi sa bulimijom: To je psihička bolest! (VIDEO)

Anoreksija i bulimija su složene psihičke bolesti koje često idu ruku pod ruku, ali o kojima se malo govori. 

Glumica Matea Milosavljević otvoreno progovorila o borbi sa bulimijom: To je psihička bolest! (VIDEO) Foto: YouTube printscreen/Pink TV



Glumica Matea Milosavljević, u emisiji "Ami G show", otvoreno je govorila o problemima sa bulimijom, ali i želji da je pobedi: 

"Bulimija je bolest kada unosiš hranu i povraćaš, ali u nekim momentima unosiš toliku količinu hrane da to organizam sam ne može da podnese i izbacuješ. To je psihička bolest, a malo se priča," kaže Matea.

Njen put ka ozdravljenju nije bio lak. "Jedno vreme sam bila u depresiji i imala sam samo ili-ili, tako da sam odlučila. Užasno sam se informisala o tome i nekako sam sama skapirala o čemu se radi. Kada sam progovorila, shvatila sam da želim pomoć i da moram da se izborim," otkriva Matea.

Ona veruje da su ove bolesti često rezultat nedostatka nečega u životu. "Jednostavno, to je nedostatak nečega, zavisnost od toga kome šta fali, ali je psihička bolest," ističe ona.

Matea sada poziva druge da progovore o svojim borbama i ne boje se potražiti pomoć. Njen put ka ozdravljenju služi kao inspiracija mnogima koji se bore sa sličnim problemima, pokazujući da se promena može desiti uz pravu podršku i volju za životom.


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>