Recepti

Ljubav

Zimnica: Pečene crvene paprike su najzdravije jelo koje možete ostaviti za zimu!

Zimnica je savršena prilika da sačuvate ukusne i zdrave namirnice za hladne mesece, a pečene crvene paprike su jedno od najzdravijih jela koje možete pripremiti. Ovo bogato povrće sadrže visok nivo vitamina C i A, što doprinosi jačanju imuniteta i očuvanju zdravlja očiju. Saznajte kako lako možete pripremiti pečene crvene paprike, koje su savršene kao salata ili dodatak raznim jelima, i uživajte u njihovim blagodetima tokom zime!

Zimnica: Pečene crvene paprike su najzdravije jelo koje možete ostaviti za zimu! Foto: Printscreen Youtube/BecomeInspired



Crvene paprike su pravi izvor zdravlja, sadržeći čak 300% preporučenog dnevnog unosa vitamina C. Ovaj vitamin ne samo da deluje kao snažan antioksidant, već takođe poboljšava apsorpciju gvožđa u organizmu.

Osim bogatstva vitaminom C, crvene paprike su takođe bogate vitaminom A, što doprinosi očuvanju zdravlja očiju i podržava dobar vid.

Pitate se kako sve možete uživati u ovom povrću?

Najzdravija opcija je svakako konzumacija sveže crvene paprike. Međutim, ako želite da ih sačuvate za zimu, ispečenjem na roštilju ili na plameniku, a zatim ljuštenjem, možete ih lako zamrznuti. Ako ste u žurbi, nije potrebno da ih ljuštite pre zamrzavanja; kada ih odmrznite, kora će se lako skidati.



Covek konzumira zimnicu iz tegle
Foto: Printscreen Youtube/Not Another

 

Evo nekih ukusnih recepata sa pečenim paprikama:



 

Pečene paprike u maslinovom ulju i belom luku


Sastojci: pečene paprike (očišćene), 100 ml maslinovog ulja, 4 čena belog luka (sitno seckanog), malo svežeg peršuna, so.

Priprema: Složite paprike u plastičnu činiju, prelijte ih maslinovim uljem, dodajte beli luk, peršun i so. Izmešajte i servirajte. Ova salata je bogata vitaminima i idealna za zimu.



Obrok salata od pecenih paprika
Foto: Printscreen Youtube/Sherpica Recipes

 

Pečene paprike kao obrok salata



Sastojci: 500 grama pečenih paprika (sitno seckanih), 3 kuvana jaja, 3 kuvana krompira, so i biber, maslinovo ulje.

Priprema: Iseckane paprike stavite u činiju, dodajte kuvani krompir i jaja. Začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Po želji, dodajte svež peršun ili crni luk za dodatni ukus.

Za posnu varijantu, jaja možete zameniti tunjevinom. Uživajte u ovim ukusnim i hranljivim jelima!

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>