Region

Svet

Region

Petar Božović o ulozi koja njega bila najgora: To je odvratno!

Glumac Petar Božović, koji je obezbedio svoje mesto među legendama domaće kinematografije, u karijeri je ostvario brojne nezaboravne uloge.

Petar Božović o ulozi koja njega bila najgora: To je odvratno! Foto: YouTube printscreen/RTS



U razgovoru za emisiju Oko magazin RTS-a, Božović je govorio o izazovima glumačkog posla, naglašavajući koliko je važno zadržati distancu između sebe i uloge.

"Čovek mora da provuče ulogu kroz sebe i tamo nađe neke tačke koje se slažu ili ne slažu. Ali, previše verovati u uloge jeste opasno. Poistovećivati se s ulogom može biti vrlo rizično," rekao je Božović i  otkriva koliko se uživeo u Teslin lik, do te mere da je počeo da živi njegovim načinom života.

 "Čak sam i spavao uspravno kao on. Onda sam počeo da razmišljam na njegov način. Međutim, jedne noći, oko sat posle ponoći, vidim ja, boli me glava, a potencijal mojih vijuga je uzan za njegove misli," kazao je kroz osmeh.

U tom trenutku, kako je ispričao, odlučio je da prekine s preteranom identifikacijom sa likom. "Rekoh sebi: 'Petre, biće još uloga, ali nemoj sada da izludiš, hajde ti dole na šank.' Kad su me videli dole, zabezeknuli su se," ispričao je glumac, dodajući da je tada naručio dve flaše kurvoazjea kako bi se oslobodio stresa.

"To je velika presija, ogromne su to ličnosti. Ne možete igrati celog Teslu. Saznao sam sve o njemu i to me prati celog života, ali na jedan lep, iskustven način," priznao je Božović, zaključujući koliko je važno naći balans između uloge i stvarnog života.

Božović je otkrio i koja je uloga za njega bila najgora. 

- Rekao sam uloga u filmu "Lepa sela, lepo gore". Tu su me hvalili isto, ali to je tako odvratno i tako je tačno to. Pa me zbog toga više nervira, a onda negde mislim ima i u meni toga sigurno, čim sam ja to dobro odigrao. Ne može baš to ovako da izmislite takve stvari. Tako da ne bih takvu ulogu više igrao, stvarno - rekao je Božović, prenosi Nportal.


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus/Nportal

Povezane vesti:


>