Ostalo

Sme�no

Bivša stjuardesa otkriva koji su putnici najproblematičniji, a nisu pevači!

Stjuardesa nije posao za svakoga. a tokom svojih 16 godina rada u različitim avio-kompanijama, uključujući Virdžin Atlantik, bivša stjuardesa Skaj Tejlor podelila je svoja iskustva i izazove s kojima se susretala.

Bivša stjuardesa otkriva koji su putnici najproblematičniji, a nisu pevači! Foto: Haiper AI



Prema njenim rečima, influenseri često predstavljaju najproblematičnije putnike.

„Influenseri, naročito oni iz Los Anđelesa, poznati su po lošem ponašanju koje je često povezano s konzumacijom alkohola i supstanci kao što su tablete za spavanje“, istakla je Skaj.

Ona je napomenula da su problemi najizraženiji na letovima za popularne destinacije kao što su Dubai i Las Vegas, gde dolaze uticajne ličnosti koje često nisu platile punu cenu karte. „Oni mogu biti prilično teški“, dodala je.


Foto: Instagram printscreen/sky_taylor

Jedan od izazova koje stjuardese često susreću je nepredvidivo ponašanje putnika. „Ne možete uvek predvideti ko će izazvati probleme, bilo da se radi o ekonomskoj ili poslovnoj klasi. Ponekad je to samo jedna osoba u ekonomskoj kabini, ili nekoliko ljudi u višoj klasi. Nikada ne možete znati šta će nekoga navesti da postupi izvan svog karaktera“, objasnila je.

Kada je reč o razlikama između niskotarifnih i luksuznih avio-kompanija, Skaj je primetila da budžetske kompanije ne pružaju istu podršku svojoj posadi. „Zaista mi je žao posade niskotarifnih avio-kompanija, koja izgleda nema istu rezervu kao mi. Čini se da je u ovom trenutku ohrabreno da se ponašaju loše“, dodala je.


Foto: Haiper AI

Skaj se takođe osvrnula na izazove sigurnosnih incidenata i medicinskih hitnih situacija. „Pokušavate da pružite dobru uslugu korisnicima. Samo sam jednom prilikom radio CPR na 35.000 stopa, suočavajući se s tim i upravljajući avionom u isto vreme“, zaključila je Skaj, naglašavajući ozbiljnost situacije i posvećenost stjuardesa pružanju pomoći putnicima.

Ova iskustva daju uvid u to koliko je izazovna i odgovorna profesija stjuardese, koja zahteva ne samo veštine u pružanju usluge, već i sposobnost suočavanja s nepredvidivim situacijam

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>