Region

Svet

Region

Serija NOBELOVAC epizoda 2: Savez! (VIDEO)

Serija "Nobelavac" epizoda 2, biće emitovana na  u nedelju 06. oktobra na RTS-u od 20h.

Serija NOBELOVAC epizoda 2: Savez! (VIDEO) Foto: RTS/Promo



Savez - epizoda 2

Nobelova nagrada skrenula je pažnju ne samo na dela Ive Andrića već i na njegovu biografiju. Ugled dobitnika najveće nagrade na svetu predstavlja i ugled zemlje iz koje dolazi.

Državne službe, zadužene da taj ugled osiguraju, pregledaju snimak sa vojne parade u Berlinu 1940, gde se Andrić, tada diplomata Kraljevine Jugoslavije, vidi u neposrednoj blizini Hitlera. U kući pisca telefon ne prestaje da zvoni i Andrić oseća da je sav njegov dosadašnji život izložen pogledima i komentarima javnosti. Vraća se u posleratne godine, na osnivačku skupštinu Udruženja književnika, beogradski susret sa Krležom, razgovore sa Isidorom Sekulić. 1945. Nenad Jovanović, muž Milice Babić, vraća se iz logora Dahau, a Andrić odlazi u Bugarsku na Susrete balkanskih pisaca.


Foto: RTS/Promo

Igraju: Tihomir Stanić, Selma Alispahić, Milivoje Obradović, Petar Novaković, Bojan Žirović , Bojana Zečević, Svetozar Cvetković, Dejan Aćimović, Vladan Gajović, Damir Lončar, Slobodan Beštić, Aleksandra Pleskonjić, Džek Dimić, Marko Baćović, Miljan Prljeta, Branka Petrić, Srđan Sekulić, Boris Šavija, Tina Skvarča, Stefan Bundalo, Vahid Džanković.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>