Region

Svet

Andrija Kuzmanović o očinstvu: Prave promene tek dolaze!

Glumac Andrija Kuzmanović prošle godine je postao otac sina Ignjata, a sada je otvoreno govorio o svom iskustvu očinstva i promenama koje su usledile nakon toga.

Andrija Kuzmanović o očinstvu: Prave promene tek dolaze! Foto: YouTube printscreen/K1 TV



Iako priznaje da se nije mnogo "uozbiljio", s nestrpljenjem iščekuje trenutke kada će moći da sa sinom deli svakodnevne aktivnosti, poput igre s loptom ili zajedničkih izlazaka.

„Promene su naravno došle, hvala bogu, ali mislim da će pravo očinstvo tek početi da me menja u budućnosti,“ rekao je iskreno Kuzmanović.

Glumac se često priseća svog oca Radojice, koji je preminuo u martu 2019. godine, i njegovog opuštenog i prijateljskog pristupa roditeljstvu. „Moj otac nije bio strog, bio je više ortak i drugar.


Foto: YouTube printscreen/K1 TV

Čak je znao i da učestvuje u nekim mojim vragolijama, ali ne kao akter, već više kao sudija,“ priča Andrija, koji se trudi da iste lekcije i vrednosti prenese na svog sina.

Kroz svoja iskustva, Andrija je naučio da ne treba sputavati decu u prolaznim fazama, već ih razumeti i podržavati.

 „Moj otac me nikad nije ograničavao. Razumeo je moje postupke i mislim da ću i ja kao roditelj primeniti isti princip,“ dodao je on, ističući kako o svom ocu ima samo lepe uspomene.

O roditeljstvu je dosta naučio dok je pripremao ulogu u predstavi Kramer protiv Kramera u Beogradskom dramskom pozorištu.

„Mnogo sam uložio u tu ulogu, iako sam je isprva nerado prihvatio. Ta uloga me je podsetila na to da, kada sve prođe, jedino što ostaje su porodica i prijatelji. Porodica je uvek ta koja te prihvata, podržava i vraća na pravi put.“

Nedavno, Andrija je proslavio 40. rođendan, spreman za nove izazove, kako fizički, tako i psihički. „Rekao sam sebi, sad idemo do šezdesete – to će tada biti kao nove četrdesete – a onda ćemo nastaviti do stotke!“

Kuzmanović je tokom proteklih meseci potpuno promenio svoj način života, izgubio trideset kilograma i okrenuo se zdravijim navikama.

„Izbacio sam noćne izlaske i počeo da treniram svakog dana. Dobro mi ide, a tek planiram ozbiljnije da se posvetim svom telu. Mislim da više nemam šta novo da ponudim u glumi dok ne budem u najboljoj formi,“ zaključio je Andrija, nagoveštavajući da su pred njim još veći izazovi.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus/Hello

Povezane vesti:


>