Svet

Region

Preminula glumica Maggie Smith planirala penziju ali dogodio se preokret!

Slavna britanska glumica Maggie Smith, koja nas je napustila u 89. godini, imala je nameru da se povuče iz sveta glume, ali nakon razgovora sa kolegom, došlo je do iznenadnog preokreta. Umesto penzije, ostvarila je svoju poslednju ulogu u filmu "The Miracle Club" 2023. godine, ostavivši za sobom bogatu i nezaboravnu karijeru.

Preminula glumica Maggie Smith planirala penziju ali dogodio se preokret! Foto: Printscreen Youtube/BBC





Britanska glumica Maggie Smith , koja nas je napustila u 89. godini, ostavila je neizbrisiv pečat u svetu glume, obogativši umetnost svojim impresivnim radom. Iako je prvobitno planirala povlačenje nakon uloge Violete Crawley u filmu "Downton Abbey: A New Era", sudbina je donela drugačiji ishod.

Nakon razgovora sa kolegom Dominikom Vestom, koji je otkrio njenu nameru da se povuče sa pozornice i filmskog platna, dogodio se iznenadni preokret. Maggie Smith je odlučila da se vrati glumi, a svoju poslednju ulogu ostvarila je u filmu "The Miracle Club" 2023. godine. Tokom svoje bogate karijere, glumila je u preko 50 filmova i osvojila dva Oskara – za uloge u filmovima "The Prime of Miss Jean Brodie" (1969) i "California Suite" (1978). Publici širom sveta ostaće prepoznatljiva po ulogama u filmovima "Harry Potter", "Hook", "Sister Act" i "Tea with Mussolini".



Foto: Printscreen Youtube/60 Second Bio


Osim uspešne filmske karijere, Megi je briljirala i na pozorišnim daskama, gde je 1990. osvojila Tony nagradu za predstavu "Lettice and Lovage". U privatnom životu, iza sebe je ostavila dva sina, Tobija i Krisa, kao i petoro unučadi. Njeni sinovi su potvrdili da je glumica preminula mirno, okružena najmilijima.

Maggie Smith je imala buran ljubavni život, uključujući brak sa kolegom Robertom Stivensom, koji se završio razvodom 1975. godine, nakon čega se udala za dramskog pisca Beverlija Krosa, s kojim je bila u braku do njegove smrti 1998. godine. Ova velika umetnica, koja je obeležila svet filma i pozorišta, ostaće zauvek upamćena po svom neprocenjivom doprinosu umetnosti.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>