Region

Svet

Region

Serija NOBELOVAC epizoda 1: Nagrada! (VIDEO)

Serija "Nobelavac" epizoda 1, premijerno će biti  emitovana na  u subotu 05. oktobra na RTS-u od 20h.

Serija NOBELOVAC epizoda 1: Nagrada!  (VIDEO) Foto: Promo



Nagrada, 1. epizoda

26. oktobra 1961. stiže vest da je Andrić dobio Nobelovu nagradu za književnost. Dok prima telegrame i čestitke, Andrić se priseća prošlosti, vraća se u vreme savezničkog bombardovanja i borbi za oslobođenje Beograda 1944. godine kada je živeo u Prizrenskoj ulici, kod svog prijatelja i advokata Brane Milenkovića i njegove sestre Kaje. Taj period su obeležili plodno stvaralaštvo i njegova tajna ljubav sa Milicom Babić. U atmosferi neizvesnosti prvih dana oslobođenja Beograda i početka stvaranja socijalističke Jugoslavije, Andrić prolazi kroz etičke dileme i optužbe građanskog Beograda da je izdao prijatelje i savest. Andrić tada, kada su njegove karakteristike pod lupom novog režima, susreće Đilasa, Zogovića i druge pisce u partizanskim uniformama.

Igraju: Tihomir Stanić, Selma Alispahić, Vladan Gajović, Bojan Žirović, Bojana Zečević, Milivoje Obradović, Petar Novaković, Slobodan Beštić, Aleksandra Pleskonjić, Branka Šelić, Branka Petrić, Srđan Sekulić, Boris Šavija, Tina Skvarča, Đorđe Kukuljica, Anita Šmit.

Kreatori serije su Tihomir Stanić, Ivan Velisavljević i Vladimir Roganović.

Scenario potpisuju Ivan Velisavljević i Jelena Mijović, a saradnici na scenariju su Aleksndar Novaković i Tihomir Stanić.

Reditelj serije je Tihomir Stanić sa korediteljem Borišom Simovićem.


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>