Region

Svet

Region

Jana Milosavljević o liku Tijane u seriji Močvara: Bila je to ljubav na prvo čitanje!

Nakon što su osvojili publiku u seriji „Deca zla“, talentovani glumci Jana Milosavljević i Peđa Marjanović ponovo su pred kamerama, ovog puta u trećoj sezoni hit serije „Močvara“. 

Jana Milosavljević o liku Tijane u seriji Močvara: Bila je to ljubav na prvo čitanje! Foto: YouTube printscreen/RTS



Njihove uloge donose novu dozu napetosti i emocija, a kako se priča bliži kraju, mnogi se pitaju šta sve možemo očekivati do poslednje epizode. 

U emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, glumci otkrivaju šta ih najviše inspiriše u ovoj sezoni i kako su se pripremali za likove koji ne ostavljaju nikoga ravnodušnim.

"Idem iz epizode u epizodu i nisam još pogledala celu seriju. Za sada mi je sve jako uzbudljivo, isto kao što je bilo i dok sam čitala scenario. Neočekivani obrti su se stalno dešavali, a likovi su mi bili zanimljivi i bogati. Posebno mi se dopala Tijana, koju igram – to je bila ljubav na prvo čitanje. Uključili smo se u uigranu ekipu i rad sa njima je zaista bio pravo zadovoljstvo," rekla je Jana.

Peđa Marjanović kaže da mu je jako drago što je prepoznat kao glumac da se pojavljuje u dobrim serijama:

"Bio sam fan 'Močvare,' i velika mi je čast što radim sa Olegom i Milenom. Milenine tekstove prvo obrađuješ na Akademiji, a ona je živi pisac – što je prava retkost, da radiš sa nekim čije tekstove izučavaš. Divio sam se njenim delima i ulogama, i to mi je bilo zaista veliko iskustvo."
Jana se našalila da sve češće tumači žene s margine: 

"Pozorište mi pruža više raznovrsnosti, ali ovo u serijama nije stvar mog izbora – takva je trenutno situacija. Trudim se da u svakoj od tih uloga pronađem nešto autentično i posebno. U Tijanu sam se zaljubila, još dok smo Oleg i ja razgovarali o likovima. Ona je devojka koja radi katastrofalne stvari, vrlo zlobna i manipulativna, ali kada sam dublje ušla u lik, shvatila sam da, kao i mnoge takve devojke, ona ima neku vrstu dijagnoze, posledicu onoga čime se bavi. Njena je bila ekstremni alkoholizam i narkomanija. U tome sam je prepoznala kao najosetljiviju, jer je najviše potonula, a posledice na njoj su najočiglednije. Ona je stalno pod nekom vrstom anestezije, samo da bi preživela takav život. To mi je dalo ključ – iako deluje grubo, ona je zapravo vrlo mekana osoba koju je život naterao da postane takva." - rekla je Jana. 

Peđa se osvrnuo i na saradnju sa Goranom Bogdanom u seriji:

 "Gogu poznajem još od svog prvog snimanja, kad sam radio seriju Košarkaši. On je tada bio moja 'ulaznica' na set. Radili smo zajedno sa Stefanom i Dedićem, to je bila sjajna ekipa. Sada snimam i sedmu sezonu Ubica mog oca, a ta ekipa opstaje kao prava porodica. Imaju razvijene privatne odnose, a to se jasno vidi i na ekranu, što je zaista bogatstvo. Uveli su me u taj svet" – rekao je mladi glumac i dodao da je sezona tek počela i da će se svašta izdešavati, kao i da treća sezona ima osam epizoda. 

Peđa u seriji Sablja tumači svedoka saradnika, ključnog u istrazi ubistva Stambolića. Na pitanje koliko je teško graditi lik zasnovan na stvarnoj osobi, glumac odgovara:

 „Postoji ogromna odgovornost, jer znaš da stvarni ljudi koji to gledaju, iako ti možda neće direktno reći, mogu pomisliti: 'Jao, šta ovaj igra.' Kao glumac, osećaš tu težinu, posebno kada izgovaraš imena koja imaju svoje mesto u našoj istoriji. To je zaista veliki izazov."

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>