Recepti

Ljubav

Zimnica za svaki dom: Recept za kisele krastavce

Kako se jesen bliži, u mnogim domaćinstvima širi se prijatan miris paprika dok se priprema zimnica. Međutim, paprika nije jedini izbor; kiseli krastavci su takođe omiljeni među domaćicama.

Zimnica za svaki dom: Recept za kisele krastavce Foto: Pixabay



Njihova priprema je vrlo jednostavna, a evo kako možete napraviti kisele krastavce bez dodataka konzervansa.

Potrebni sastojci:

3 kg kiselih krastavaca
3 litra vode
700 ml sirćeta
4 kašike soli
3 kašike šećera
malo slanutka (slačice)


Uputstvo za pripremu:

Prvo, u velikoj šerpi pomešajte vodu, sirće, so i šećer, a zatim stavite na vatru i pustite da provri. Važno je da količina vode bude u skladu s količinom krastavaca. Kada smesa proključa, sklonite je sa vatre i ostavite da se ohladi.

Dok se tečnost hladi, dobro operite krastavce i osušite ih. Zatim ih ređajte u sterilizovane tegle, vodeći računa da ostavite što manje prostora između njih.


Foto: Pixabay

Kada se tečnost ohladi, prelijte je preko krastavaca, dodajući malo slanutka u svaku teglu. Uverite se da su krastavci potpuno pokriveni tečnošću pre nego što ih čvrsto zatvorite.

Na kraju, umotajte tegle u frotir ili peškir i ostavite ih da se prirodno ohlade. Nakon što se ohlade, možete ih koristiti, a otvorene tegle čuvajte u frižideru. Držite ih na hladnom i tamnom mestu, i uživajte u ukusu domaćih kiselih krastavaca tokom zime!

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>