Region

Svet

Glumac Branislav Lečić progovorio o postu: Izdržao sam 15 dana bez hrane i vode!

Glumac Branislav Lečić gosttujući u jednoj emisiji ispričao je pojedine detalje iz svog života u koje javnost nije bila upućena.

Glumac Branislav Lečić progovorio o postu: Izdržao sam 15 dana bez hrane i vode! Foto: YouTube printscreen/K1 TV



 Kao strastveni kuvar, Lečić često učestvuje u kulinarskim nadmetanjima sa svojim sinom, ali uprkos ljubavi prema hrani, naučio je važne lekcije o tome kada i koliko treba jesti.

U emisiji je podelio priču o jednoj predstavi koja ga je naučila da izbegava obilan obrok pre nastupa. 

"Sećam se da smo pred predstavu kolege i ja otišli u kafanu, uživali u svežem pečenju, ali kad sam stao na scenu, mislio sam da ću umreti. Hrana mi je stajala u grlu i jedva sam mogao da govorim," prisetio se Lečić.

Nakon tog događaja, odlučio je da više nikada ne jede težak obrok pre nastupa i sada se trudi da poslednji obrok završi do 14 sati, ako ga uveče čeka predstava.


Foto: YouTube printscreen/K1 TV

Posebno zanimljiv deo razgovora bio je o Lečićevom boravku na Hilandaru, gde je dobio savet od jednog monaha. Monah mu je otkrio da strogi post može imati lekovita svojstva, čak i za ozbiljne bolesti poput karcinoma.

"Preporučio mi je strogi post kao način čišćenja organizma od toksina. Jednom sam izdržao 15 dana bez hrane i vode, izgubio 9 kilograma, ali sam na kraju posta osetio blagu vrtoglavicu na sceni i shvatio da post može uticati na koncentraciju," iskreno je ispričao Lečić, dodajući da je post iskustvo koje zahteva oprez i balans, ali donosi velike koristi telu, prenosi Kurir

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus/Kurir

Povezane vesti:


>