Recepti

Ljubav

Otkrijte omiljeni kolač Kate Middleton: Recept direktno sa dvora!

Bivši kuvar kraljevske porodice otkrio je omiljenu poslasticu vojvotkinje od Kembridža, koja uživa u svakom zalogaju ovog kolača.

Otkrijte omiljeni kolač Kate Middleton: Recept direktno sa dvora! Foto: Pixabay



Ako želite da probate ukus koji se dopada i članovima kraljevske porodice, isprobajte ovaj jednostavan recept koji dolazi direktno sa dvora.

 Savršeno se uklapa uz čaj ili kao slatki završetak svakog obroka, a njegova priprema je brza i jednostavna. Pripremite se da vas oduševi kombinacija ukusa koja će zadovoljiti i najizbirljivije sladokusce!

Sastojci:

6 urmi bez koštica, isečenih na osam delova
1 kašičica sode bikarbone
1/2 šolje ključale vode
60 g putera
170 g šećera
225 g crne čokolade
1 jaje
230 g brašna
1 kašičica ekstrakta vanile


Foto: Pixabay​

Priprema:

U manjoj posudi pomešajte šećer, puter i slatku pavlaku. Na srednjoj temperaturi, neprekidno mešajte dok se sastojci ne sjedine i šećer ne karamelizuje. Podelite dobijeni preliv na dva dela, a jedan deo sipajte na dno posude u kojoj ćete peći kolač. Ostavite da se ohladi.

Urme prelijte vrelom vodom, dodajte sodu bikarbonu i dobro promešajte. Ostavite da odstoji dok se ne ohladi, što možete učiniti i dan ranije. U odvojenoj posudi, mikserom umutite šećer i puter, pa dodajte jaje i vanilu, i kratko miksajte.

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte u umućenu smesu i dobro promešajte. Na kraju, dodajte mešavinu sa urmama, pa sve sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180°C oko 30 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Kolač prelijte čokoladnom glazurom i uživajte!

Ova poslastica ne samo da će vas obradovati svojim bogatim ukusom, već će vas i povezati sa kraljevskim običajima. Pripremite ga za posebne prilike ili jednostavno da obradujete sebe!



 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>